instagram.com/behatiprinsloo/ archyvo nuotr.

Vis dažniau pastebima tendencija – nuogas nėščiosios pilvuko demonstravimas viešojoje erdvėje. 21-ame amžiuje nustebinti visuomenę atrodytų nebeįmanoma, tačiau apsinuoginusios besilaukiančios moterys visdar iššaukia susierzinimo bangą ir tampa diskusijų taikiniu. Ar būsimai mamai taip elgtis dera? O galbūt jau senai praėjo tie laikai kai nuogo kūno buvo gėdinamasi ir dengiamasi po keturiais apdribusių dražbužių sluoksniais? Kas paskatina tokias fotosesijas – mada ar grožis?

Natūralu, jog kiekviena moteris nori prisiminti tą stebuklingą laikotarpį kai laukiama naujos gyvybės. Nėštumas yra didelė dovana, o moteris, būdama nėščia, atrodo kaip niekada patraukliai. Visas tas laukimo etapas yra vienas didelis nuotykis ir itin jaudinantis dalykas, tad labai svarbu tokias akimirkas įamžinti ir išsaugoti tiek sau, tiek savo vaikams. Tačiau kartais namų sąlygomis darytos nuotraukos gali atskleisti tikrai ne pačias gražiausias moters puses tuo laikotarpiu. Tad norint turėti gražų prisiminimą, reikia jausti saiką ir turėti suvokimą kaip tokias akimirkas reikia įamžinti.

Dažnai internetinėje erdvėje pasirodo garsių moterų nuotraukos, padrąsinančios kitas dvejojančias merginas, turėti vaikų ir nebijoti savo kūno pokyčių. Daugelis jų pasidalina savo istorijomis, lydėjusiomis baimėmis ir nežinomybe mąstant susilaukti vaiko. Juk moteriai ant pečių užgula milžiniška atsakomybė, kai tenkama atidėti savo svajones keleriems metams ir atsiduoti šeimai. Tačiau tokios nuotraukos tik įrodo, kad net ir pasaulinio lygio žvaigždės atranda laiko ir noro atsiduoti savo vaikams, o viešindamos tokias intymias nuotraukas, moterys nori pasidalinti savo laukimo džiaugsmu su visu pasauliu ir taip paskatinti moteris nebijoti viską pakeisiančių veiksnių.

Deja, bet ne visi priima tokias šios tendencijos išvadas. Vieniems tai atrodo neskoninga, vulgaru ir „nepatogu“. Daugelis nesupranta naujos mados fotografuoti nuogo nėščiosios kūno ir sako, jog tai yra nepriimtina ir net žema. Esą moteris savo apnuogintą kūną turėtų rodyti tik savo vyrui ir niekam kitam. Vyrauja ir tokių nuomonių, kad viešindamos tokius savo kūno pokyčius nėščiosios išgąsdina jaunas merginas ir atbaido jas nuo minčių apie šeimos kūrimą ir vaikelio laukimą. Tačiau, nejaugi dar yra tokių kvailų moterų, kurios ir taip nežinotų, jog jų kūnas pasikeis ir nejaugi tokios nuotraukos jas gali neigiamai paveikti? Absurdas. Tačiau tokia nuomonė egzistuoja.

Galų gale, tai yra 21-as amžius ir niekas negali uždrausti moteriai elgtis taip, kaip ji nori. Tad jei ji nusprendė viešai parodyti savo nuogą, iššokūsį pilvuką – puiku, juk tai yra jos pasirinkimas. Kad ir kaip bebūtų, kokia nuomonė bevyrautų, bet suapvalėjusios kūno formos pirmiausiai simbolizuoja gražiausią dalyką žmonijoje – naujos gyvybės užsimezgimą moters kūne, o tai yra geriausia, tyriausia ir nuostabiausia akimirka bet kurios moters gyvenime.

Nestumas 2

instagram.com/angelcandices archyvo nuotr.

Nestumas 3

instagram.com/blacchyna archyvo nuotr.

Nestumas 4

instagram.com/oliviawilde archyvo nuotr.

Nestumas 5

instagram.com/blakelively archyvo nuotr.

Taip pat skaitykite: Fotoserija „Cezaris“: nuo šiol į naujagimius žvelgsite kitaip (FOTO)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: