„Colours of Bubbles“/ Monikos Penkutės nuotr.

Viena žymiausių Lietuvos roko grupių „Colours of Bubbles“ kelia sparnus į Kiniją. Per artimiausias dvi savaites šioje šalyje grupė surengs aštuonis pasirodymus ir pristatys savo naujausią kūrybą, kuri jau išleista ir Kinijos skaitmeninėse platformose.

Daugiausia laiko muzikantai praleis Šanchajuje, kur surengs du koncertus muzikos klube ir taip pat pasirodys „Silk Road Indie Festival“ bei Lietuvos muzikos verslo asociacijos bendradarbiavimo sutarties pasirašymo renginyje. Su koncertais „Colours of Bubbles“ taip pat lankysis Čangšoje, Čongčinge, Handane, Pekine.

Grupės turą Kinijoje vainikuos pasirodymas gegužės 18 dieną MTA festivalyje, kuris rengiamas dykumoje maždaug 200 kilometrų nuo Pekino. Beje, šis festivalis pristatys ir Kinijos sostinėje klube „Yue Space“ vyksiantį lietuvių koncertą. Dėl šio turo grupė lėktuvais, traukiniais ir mikroautobusais iš viso nukeliaus beveik 20 000 kilometrų.

„Tai, kad su bernais važiuosim groti į kitą pasaulio pusę, neplanavom ir net nesvajojom. Neabejoju, kad bus be proto įdomu“, – sako grupės vokalistas Julijus Aleksovas. „Iki šiol Kiniją matėm tik kino filmuose, bus smalsu viską pamatyti savo akimis ir tuo pačiu patikrint kinų muzikos skonį. Tikimės ten rasti naują, atvirą ir muziką mylinčią publiką.“

Per savo karjerą „Colours of Bubbles“ koncertavo Baltijos šalyse, Lenkijoje, Vokietijoje, Suomijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje, Austrijoje, Slovakijoje, tačiau gastrolės „She Is the Darkness China Tour 2018“ bus tolimiausios ir sudėtingiausios grupės istorijoje.

Kinijoje koncertais grupė pristatys savo albumą „She Is the Darkness“ ir šiemet pasirodžiusį koncertinį albumą su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru „Untold Story“. 2016 metais išleistą albumą „She Is the Darkness“ išgarsino singlai „Rusty Trombone“, „The Edge of the World“, „Truth or Dare“. Poznanėje atliktas kūrinys „Wall of Death“ pernai laimėjo tarptautinį „BalconyTV“ publikos simpatijų apdovanojimą.

Grįžę iš gastrolių Kinijoje muzikantai vasarą nudžiugins ir Lietuvos publiką – surengs labai ypatingus koncertus su Šv. Kristoforo orkestru liepos 26 dieną Chaimo Frenkelio viloje Šiauliuose ir rugpjūčio 9 dieną istoriniame Trakų pilies kieme.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: