© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vartotojai leistų, kad kompiuteris vairuotų jų automobilį, jei tai sumažintų draudimo išlaidas 80 procentų, rašo svetainė itnews.com

„Mūsų apklausa rodo, jog pigesnis draudmas paskatintų vartotojų atvirumą pokyčiams“ teigė Des Toups. Įdomu tai, kad 75 procentai apklaustųjų mano, jog vairuoja geriau, negu tai galėtų padaryti kompiuteris. 64 procentai mano, jog kompiuteriai negali atlikti tokių sprendimų kaip žmonės ir 75 procentai nepatikėtų autonomiškam automobiliui vežti jų vaikų į mokyklą.

Neseniai atliktas tyrimas parodė, jog 90 procentų visų autoįvykių yra dėl vairuotojo kaltės. Automobilio valdymas per kompiuterį sumažintų sužeidimų, mirčių skaičių ir automobilių remonto išlaidas milžiniška suma. Alkoholis, narkotikai, nepakankama patirtis, greičio viršijimas, šlapi ir slidūs keliai prisideda prie autoįvykio tikimybės. Jei automobilis būtų valdomas kompiuterio, jis numatytų riziką ir įvertintų sąlygas, kas padėtų išvengti avarijų. Tyrimas rodo, jog jei tik 10 procentų JAV automobilių būtų autonomiški, autoįvykių skaičius sumažėtų 211,000, žūtų 1100 mažiau žmonių ir būtų sutaupyta 22.7 milijardų dolerių.

Trečdalis apklaustųjų teigė, jog 80% draudimo nuolaida įtikintų juos pirkti tokį automobilį, likusiesi sakė, kad bent jau apsvarstytų šią galimybę.

Automobilių gamintojai ir technologijų kompanijos, tokios kaip google, žada pradėti kurti autonomiškų automobilių kelius apie 2020-uosius metus. Jau šių metų rugpjūtį JAV valstijos Kalifornija ir Nevada patvirtino įstatymą, leidžiantį turėti autonomiško automobilio teises. Kitos valstijos daro bandymus ir dar daugelyje įstatymas laukia patvirtinimo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: