Vaizdo įrašo kadras

,,Pažeidžiamiausi vaikai yra tie, kurie yra patys nekenčiamiausi. Ko mūsų visuomenė labiausiai nekenčia, kokia fobija pas mus stipriausia? Homofobija“,– artėjant LGBT festivaliui „Baltic Pride 2016“ sako psichologė ir teisininkė Dovilė Šakalienė.

„Vaikai, kurie atranda, kad nėra heteroseksualūs, kad jų seksualumas nepatenka į tą daugumos pripažintą normos standartą, jau ir taip jaučiasi pasimetę, jiems reikia papildomos pagalbos. O vietoj to jie gauna atstūmimą, izoliaciją ir patyčias“.

Ekspertė primena – Lietuva tris kartus viršija Europos Sąjungos savižudybių vidurkį ir  pirmauja pagal patyčių tarp vaikų lygį. Pastarasis aukščiausias ne tik Europoje, bet ir visose Vakarų valstybėse, įskaitant JAV ir Kanadą.

Tokiame kontekste, anot D. Šakalienės, LGBT jaunimas (lesbietės, gėjai, biseksualūs ir translyčiai) – ypatingai jautri grupė, kuriems reikia papildomos pagalbos ir paramos.

„Jei norime, kad mūsų vaikai išgyventų, prisitaikytų šiame pasaulyje ir galėtų kurti bei gyventi, o ne žudytųsi, turime nustoti tyčiotis tuoj pat“.

Artėjant trečiosioms eitynėms ,,Už lygybę!“, manoteises.lt kartu su nacionaline LGBT teisių asociacija „LGL“ pristato trumpų vaizdo pasakojimų serija, kurioje visuomenėje žinomi asmenys išsako palaikymą LGBT bendruomenei.

Manoteisės.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: