Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Europos Sąjungos valstybės turėtų sekti Lietuvos pavyzdžiu ir pasiekti tokius ekonominius rodiklius, kokių pasiekė Lietuva, teigia “Eurofi” mokslinio forumo vadovas, buvęs Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko banko prezidentas Jacques de Larosiere (Žakas de Larosjeras).

“Norėčiau, kad narės, daug narių (Europos Sąjungos – BNS) pasiektų tokius pat ekonominius indikatorius, kaip Lietuva. Tikrai to norėčiau, nes kai pažiūri į biudžeto deficitą, į augimą, skolą, finansų sektoriaus kokybę (…), turiu pasakyti, kad tai teikia vilčių”, – ketvirtadienį Vilniuje prasidėjusiame “Eurofi” forume žurnalistams sakė J. de Larosiere.

Anot jo, Lietuvos pirmininkavimas ES yra labai svarbus laiko atžvilgiu – tikimasi, kad dar šiemet pavyks pasiekti kompromisą dėl bankų sąjungos ir kitų svarbių klausimų.

“Tai labai svarbus laikas. Mes dažnai tai sakome skirtinguose susitikimuose, bet šį kartą, manau, tai yra tikra tiesa, nes 2014 metų pavasarį vyks rinkimai į Europos Parlamentą, todėl teisinis Europos Sąjungos gyvenimas sustos. Todėl klausimai, kurie šiuo metu sprendžiami, turi, jei tik įmanoma, būti užbaigti iki metų pabaigos. (…) Jei Lietuvai pavyks pasiekti kompromisus (…) manau, ji suteiks milžinišką paslaugą bankų sąjungai”, – teigė “Ecofi” vadovas.

Jo teigimu, Lietuvos finansų ministro Rimanto Šadžiaus požiūris į pirmininkavimą ir ES problemas teikia vilčių, kad bankų klausimai bus išspręsti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: