Organizatorių archyvo nuotr.

Lapkričio 8 d., 19 val., “Fluxus ministerija” kviečia originaliai paminėti pasaulyje žinomo menininko, “Fluxus” judėjimo pradininko, Kaune gimusio Jurgio Mačiūno gimtadienį.

Jurgio Mačiūno gimimo metinėms skirto performanso metu per dešimtį minučių bus uždažytas, šiuo metu buvusį “Lituanicos” batų fabriką puošiantis ir daug diskusijų Kaune sukėlęs, Senelis Išminčius.

“Manome, kad Kauno vicemeras S.Buškevičius, kuris nuo pat pradžių priešinosi piešinio atsiradimui, turėtų labai apsidžiaugti šiuo mūsų organizuojamu performansu”, – teigė “Fluxus ministerijos” projekto vadovas Edgaras Stanišauskas.

Jo teigimu, simbolinis performansas yra ne tik skirtas Jurgiui Mačiūnui atminti, bet ir atvers naują pastato, kuriame yra įsikūrusi “Fluxus ministerija”, gyvavimo etapą.

“Savo veiklą Kaune baigsime jau lapkričio 8-9 dienomis ir kauniečiams bei miesto svečiams pasiūlysime gausybę renginių. Tai bus paskutinės “Fluxus ministerijos” veiklos Kaune akimirkos”, – teigė E. Stanišauskas.

Menų inkubatorius “Fluxus ministerija” savo duris Kaune atvėrė 2012 m. gegužės 11 d., prieš tai projektas pusantrų metų veikė Vilniuje, buvusioje Sveikatos apsaugos ministerijoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: