Filmo "Šventasis" plakatas

Vienuolikai „Sidabrinių gervių“ nominuotas ir šešias iš jų laimėjęs filmas „Šventasis“ šalies ekranuose pasirodys rugsėjo 22 d. Tačiau jau rugsėjo 20 d. Kauno kino teatre „Forum Cinemas“ įvyks jo išankstinė premjera. „Šventasis“ Kaune bus rodomas ir kino teatruose „Cinamon“ bei „Romuva“.  

Filmas birželį vykusiuose „Sidabrinių gervių“ apdovanojimuose laimėjo šiose kategorijose: Metų geriausias pilnametražis vaidybinis kino filmas („Šventasis“), Metų geriausias režisieriaus darbas (Andrius Blaževičius), Metų geriausias scenarijus (Andrius Blaževičius, Marija Kavtaradzė ir Teklė Kavtaradzė), Metų geriausias aktoriaus vaidmuo (Marius Repšys), Metų geriausias antraplanio aktoriaus, -ės vaidmuo (Valentinas Krulikovskis ir Gelminė Glemžaitė).

„Šventojo“ pasaulinės premjeros įvyko A klasės Busano ir Varšuvos kino festivaliuose. Jau dabar jis parodytas keliolikoje festivalių, tarp kurių – Australijos, Peru, Egipto, Ispanijos, Vokietijos ir kiti tarptautiniai kino festivaliai.

kadras-is-filmo-sventasis-73820450

Filmo “Šventasis” kadras

Garsūs žmonės apie „Šventąjį“

Filmą jau spėjo pamatyti keletas įtakingų žmonių. Štai rašytojas, TV laidų vedėjas ir prodiuseris Rytis Zemkauskas po peržiūros M. Repšį pavadino puikiu aktoriumi.

kadras-is-filmo-sventasis-590c3b7944a6a

Filmo “Šventasis” kadras

Komplimentų filmui negailėjo ir „Zero“ trilogijos režisierius Emilis Vėlyvis: „Stiprus ir tikras“. Jam pritaria ir repo atlikėjas Ironvytas, kurio muzika skamba filmo anonse. Pasak jo, „Šventasis“ – emociškai stiprus filmas. Drauge su M. Repšiu dainą „Peronai“ įrašęs Ironvytas gerbėjams žada dar vieną dueto muzikinę premjerą.

sventasis

Filmo “Šventasis” kadras

Aktualus kiekvienam

Filme „Šventasis“ pasakojama kiekvienam žiūrovui suprantama ir aktuali istorija. M. Repšio nepriekaištingai suvaidintą pagrindinį veikėją Vytą atleidžia iš darbo, paguodos jis ima ieškoti svetimos moters glėbyje ir nuobodžiaujančių draugų kompanijoje. Tačiau mažametėms dukroms reikia tėvo, o pavargusiai nuo atsakomybės naštos žmonai – vyro. Režisierius A. Blaževičius nedramatizuoja situacijos, o bando į ją pažvelgti originaliai ir su stipria ironija.

Greta Vyto ir jo meilės trikampio dramos vyksta dar viena istorija – geriausias Vyto draugas Petras „Youtube“ kanale randa vaizdelį, kuriame vietinis jaunuolis prisiekinėja prie jų miestelio daugiabučio namo sienos matęs Jėzų Kristų. Nuobodžiaujantys vyrai pradeda keistuolio paieškas.

Kintantis siužetas išlaiko dėmesį iki paskutinės scenos. Kaip pasielgs Vytas? Paliks šeimą, emigruos į taip visų giriamą Norvegiją? Ką darys draugai, suradę Jėzų Kristų mačiusį vyruką? Atsakymai visuose Lietuvos kino teatruose jau rugsėjo 22 d. Bilietai į filmą: goo.gl/Sv5b68

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: