© Wikimedia Comons archyvo nuotr.
Pasaulinio garso mados namai „Gucci“ oficialiai įsipareigojo atsisakyti gyvūnų kailio naudojimo. Nuo 2018-ųjų pavasario jų kolekcijose neišvysime jokių detalių, pagamintų iš kailių ūkiuose augintų žvėrelių ar sumedžiotų gyvūnų – taip šiandien įvairiose šalyse paskelbė aljansas „Be Kailio” (Lietuvoje jį atstovauja ir aljanso programą „Prekyba be kailio“ vykdo organizacija „Tušti narvai“).
„Gucci“ vadovo Marco Bizzarro pasirašytas įsipareigojimas atsisakyti gaminių su natūraliu kailiu – ilgamečio „Gucci“ bendradarbiavimo su minėtu aljansu, vienijančiu daugiau nei 40 gyvūnų apsaugos organizacijų, rezultatas. Įsipareigojimas apims prekybą audinių, lapių, usūrinių šunų, lūšių, kojotų, triušių ir kitais kailiais, kurių gamybai gyvūnai specialiai auginami arba gaudomi spąstais. Taip pat bus atsisakyta ypač žiauriais metodais išgaunamo karakulių kailių. Naujoji „Gucci“ politika išskiria avikailius ir ožkenas kaip išimtį, kadangi šių rūšių kailiai – šalutinis mėsos industrijos rezultatas, todėl jų vis dar gali pasitaikyti „Gucci“ kolekcijose.
„Programos „Prekyba be kailio“ koordinatoriai ir toliau bendradarbiaus su „Gucci“. Stengsimės padėti atrasti būdų mažinti bet kokį neigiamą šios kompanijos veiklos poveikį aplinkai ir gyvūnams“  –  sakė PJ Smith, JAV organizacijos Humane Society („Humaniška visuomenė“) mados etikos specialistas ir pridėjo, kad šis mados giganto sprendimas padės galutinai pakeisti, kaip „prabangos pasaulyje įsišaknijusį požiūrį į gyvūnus“. Anot aktyvisto, socialiai atsakingų vartotojų segmentas, kuris „nenori būti siejamas su tokia atgyvenusia ir neišvengiamai žiauria produkcija kaip kailis“, vis auga.
1921 m. pradėję savo veiklą kaip kailio ir odos salonas Florencijoje, „Gucci“ mados namai šiandien prisidėjo prie ilgo sąrašo dizainerių ir prekės ženklų, kurie stengiasi kurti gyvūnams palankesnę madą. „Mūsų sąraše jau rasite Armani, HUGO BOSS, Stellą McCartney ir daugelį kitų“, pasakojo programos „Prekyba be kailio“ koordinatorė Lietuvoje Gabija Enciūtė. „Nors pas mus kur kas vėsiau nei Italijoje, bet koks kailinių gaminių turėtas prestižas grimzta į praeitį ir čia – prie „Prekybos be kailio“ progamos prisijungia vis daugiau lietuvių mados kūrėjų“, komentavo aktyvistė.
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: