Serialo "Sostų karai" kadras

Sostų karai“ (angl. „Game of thrones“) – be abejonės vienas populiariausių televizijos serialų nuo pat 2011 m., kai ekranus pasiekė pirmoji serija. Šiuo metu filmuojamas paskutinis serialo sezonas, bet gerbėjams tai neturėti kelti liūdesio, kadangi ši istorija tuo nesibaigia – JAV televizijos studija HBO leido serialo kūrėjams pristatyti, kaip viskas prasidėjo.

Serialo priešistorę kurs vienas iš „Sostų karų“ autorių – George R. R. Martin. Jam padėjo dar penki rašytojai. Viena iš jų – britų rašytoja bei prodiuserė Jane Goldman, kuri parašė scenarijus tokiems filmams kaip „Žvaigždžių dulkės“, „Ateini čia, arba gausi į dūdą!“ ir „Kingsman. Slaptoji tarnyba“, ji kurs pirmąją priešistorės seriją. Likęs rašytojų ketvertas: Max Borenstein („Godzila“), Brian Helgeland („Riterio žvaigždė“), Carly Wray („Vakarų pasaulis“) ir Bryan Cogman („Sostų karai“). Jie kūrė penkis atskirus projektus, iš kurių HBO išrinko vieną, Jane Goldman, ir pasiūlė sukurti bandomąją seriją.

Goldman ir Martin serialą prodiusuos kartu su JAV prodiuseriu ir rašytoju Daniel Zelman bei su vienu iš „Sostų karų“ prodiuserių Vince Gerardis.

HBO pranešė, kad prie serijų kūrimo neprisidės „Sostų karų“ scenarijaus autoriai D. B. Weiss ir David Benioff. „Pokalbių metu su jais, jie nerimavo, kad jei jų vardas atsidurs ir priešistorėje, tai gali suteikti žiūrovams kokių nors lūkesčių ar atsakomybės“,- teigė HBO atstovas Casey Bloys.

Labai simboliška, kad istorijai scenarijų rašys moteris (Jane Goldman), tad yra nemenka tikimybė, kad pagrindinė naujosios istorijos herojė taip pat gali būti moteris. Tai leis sukurti kitokią istoriją, atsiskiriant nuo dabartinių „Sostų karų“, kur daugiausiai dėmesio skiriama Džono Snow (angl. Jon Snow) gyvenimui.

Serialas Sostu karai

Projekto mintis yra nukelti žiūrovus tūkstančius metų atgal, dar neprasidėjus dabartinei „Sostų karų“ istorijai. Serialo autoriai tikina, kad naujosiose serijose nepamatysime senųjų aktorių. Žadama, kad tai bus visai kita, nauja „Sostų karų“ istorija, su kuria mes dar neesame pažįstami: „Nuo siaubą keliančių Vesteroso (angl. Westeros) istorijos paslapčių iki baltųjų klajoklių kilmės, Rytų paslaptys, Starkų (angl. Starks) legendos… Tai nėra istorija, kurią manome žinantys“.

Paskutinis, 8-asis „Sostų karų“ sezonas pasirodys 2019 metų vasarą, o serialo priešistorė ekranus pasiekti turėtų ne ankščiau nei 2020 metais.

Taip pat skaitykite: TOP 25 geriausi visų laikų mokslinės fantastikos serialai

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: