Isis paskyros Twitteryje nuotr.

Praėjusi savaitė buvo beprotiškai sunki LGBT bendruomenei, po šiurpios 49 žmonių žmogžudystės „Pulso“ naktiniame klube Orlande. Tuo metu, kai likusi dalis išgyvenusių ir kitų šalių žmonių liejo sielvartą, raudojo netekusi 49-ių niekuo dėtų žmonių ir 50-ies sužeistų, grupuotė „ISIS“ šventė pergalę. Manoma, kad šis žiaurus teroro išpuolis buvo įkvėptas „ISIS“ grupuotės veiklos.

Anoniminių įsilaužėlių grupė, pasityčiojo iš „ISIS“. Tai galima vadinti maža moraline pergale, geradariai vaikinai pasivadinę „Anonimais“ isilaužė į „ISIS“ paskyrą socialiniame tinklalapyje „Twitter“,  ją savotiškai pagrąžino. Šie anonimai pasidarbavo iš širdies, pakeitė puslapio viršelį į gulinčio „ISIS“ grupuotės nario nuotrauką, kuriam už nugaros vaivorykštės spalvų vėliava, pakeitė pavadinimą į „Jacked by a Ghost“, pripildė paskyrą įvairių nuorodų, susijusių su įvykiais Orlande. Kaip teigia vienas iš anonimų, dalyvavusių šiame įsilaužime, „aš taip padariau dėl gyvenimus praradusių žmonių Orlande. Grupuotė „ISIS“ gyrė žmogaus, kuris padarė šį žiaurių nusikaltimą veiksmus, tokiu būdu aš pagalvojau, kad apginsiu tuos, kurie buvo prarasti“. Kaip teigia patys „programišiai“: „mūsų grupėje taip pat yra musulmonų ir mes gerbiame visas religijas, kurios gerbia nekaltų žmonių gyvybes“.

Protu nesuvokiama, kaip galima būtų pateisinti tokius veiksmus, kurie pasiglemžė nieko dėtų žmonių gyvybes, to negalima toleruoti. Kitu atveju, įsilaužimas į svetimos bendruomenės turtą, būtų laikomas nemandagiu nusikaltimu ar kitaip blogai vertinamu, tačiau, kai už viso to slypi ne mažas skaičius gyvybių, toks veiksmas palyginus su tuo kas įvyko naktiniame „Pulso“ klube, dar labai menkas.

ISIS gay

Taip anoniminė programuotojų grupė, bent jau kelioms dienoms pakeitė neapykantą, smurtą, nepakantumą į meilę, taiką ir vienybę. Taip pat įsilaužėliai parašė viešą pranešimą, „Sveikas pasauli. Atėjo laikas, pasidalinti su jumis maža paslaptimi… Aš esu gėjus ir tuo didžiuojuosi!“ šį užrašą lydėjo „haštagai“: #GayPride #OrlandoWillNotBeForgotten !!! #GhostOfNoNation.”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: