Ieva Zasimauskaite Kiltinavičienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Eurovizijos dainų konkurso finalinis etapas Lisabonoje (Portugalija) jau ne už kalnų. Žiūrovai ir LRT sudaryta komisija nusprendė, kad Lietuvai šiais metais atstovaus 21-erių atlikėja Ieva Zasimauskaitė, kuri atliks daina „When we are old“ (liet. „Apie mus kai pasensime“).

Ši atlikėjos daina vertinama dviprasmiškai. Kai kurie žmonės sako, jog ji tikrai gali sulaukti pasisekimo, tačiau daugybė žmonių teigia, jog daina paprasčiausiai netinka Eurovizijos scenai.

Keitė pasirodymą

Eurovizijos gerbėjai puikiai žino, kad šiame konkurse daug lemia ir smulkmenos. Puikiai pasirodyti norintis atlikėjas ar grupė turi ne tik labai gerai dainuoti, bet ir pritraukti žiūrovų dėmesį savo pasirodymu.

Naujajame pasirodyme šmėžuos vaizdai, kuriuose matysime legendinę Lietuvos šokėjų porą Jūratę ir Česlovą Norvaišas.

Tiesa, šiuos efektus matys tik tie, kurie Euroviziją stebės per televiziją. Visgi, dėl to per daug nerimauti nederėtų, kadangi faktiškai Eurovizijos nugalėtoją sprendžia būtent tie, kurie dainų konkursą stebi per TV.

Užsienio publikai palieka įspūdį

Kol kas sunku pasakyti kaip seksis I. Zasimauskaitei, tačiau užsienio publikai, panašu, daina išties patinka. Neseniai atlikėja eurovizinį kūrinį pristatė Londone, ten merginos pasirodymas sulaukė tik geriausių atsiliepimų.

Lietuvoje daina jau taip pat spėjo išpopuliarėti, ji ne tik nuolat skamba per įvairias radijo stotis, bet net sulaukia kitų versijų.

Štai visai neseniai I. Zasimauskaitės dainos „remix‘ą“ sukūrė radistas Jonas Nainys (dar žinomas DJ Jovani slapyvardžiu).

Šansai triumfuoti – minimalūs

Deja, Eurovizijos šiemet tikriausiai nelaimėsime. Lažybininkų eurovizijos statymų prognozės Lietuvos galimybes iškovoti pirmąją vietą vertina mažiau nei 2 procentais. Tiesa, nugalėtojas būna tik vienas, todėl puikus pasiekimas būtų apskritai patekti į didįjį Eurovizijos finalą.

Primename, jog jau kurį laiką Eurovizijos dainų konkursas vyksta dviejų pusfinalių sistema. Iš kiekvieno pusfinalio į finalą patenka po 10 geriausiai pasirodžiusių šalių. Finale taip pat būna keturios didžiausios Eurovizijos rėmėjos – Didžioji Britanija, Prancūzija, Vokietija ir Ispanija.

Iš Baltijos šalių šiemet geriausiai vertinamos Estijos akcijos. Estams prognozuojama vieta tarp trijų geriausių pasirodymų. Tuo tarpu Latvija greičiausiai nepateks net į finalą, na, bent jau taip šiuo metu sako preliminarios prognozės.

Praėjusiais metais finale Lietuvos nebuvo

Praėjusių metų Eurovizijos dainų konkurse Lietuvos deleguotai grupei „Fusedmarc“ prasibrauti į finalą nepavyko. Ukrainoje vykusiame konkurse didelio palaikymo daina „Raino f Revoliution“ nesulaukė.

Kur kas sėkmingesnis buvo Donato Motvydo (Donny Montell) pasirodymas prieš dvejus metus. Tuomet Lietuvos atlikėjas galutinėje rikiuotėje užėmė devintą vietą ir pademonstravo antrą pagal gerumą rezultatą Lietuvos istorijoje.

Montvydas nusileido tik Andriaus Mamontovo suburtai „LT United“ grupei, kuri prieš gerą dešimtmetį Eurovizijoje liko šešta.

Konkursas – gegužės mėnesį

Šių metų konkursas Lisabonoje kaip ir kasmet vyks gegužės mėnesį. Pusfinaliai rengiami gegužės 8 ir 10 dienomis (antradienis ir ketvirtadienis). Finalas – gegužės 12 dieną, šeštadienį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: