Serialo "Game of Thrones" kadras

Įspėjame – apačioje gausu spoilerių! Ir tiems, kas dar nematė 6-ojo serialo sezono , patartina toliau neskaityti!

Wun Weg Wun Dar Wun kitaip dar vadinamas Wun Wun, draminio serialo „Sostų karai“ milžinas. Buvo nuostabu jį matyti ir pažinti. Tačiau šeštasis sezonas, šiam milžinui jau tikrai paskutinis. „Sostų karai“ viename iš paskutiniųjų epizodų,  milžino kūną „Šunsnukių mūšyje“ (angl. „Battle of the Bastards”) suvarsto strėlės ir Ramsay Bolton (aktorius Iwan Rheon) nužudo jį, paskutiniąja strėle perdurdamas milžino akį, taip užbaigdamas jo kančias.

Milžiną Wun Wun įkūnijusio aktoriaus Ian Whyte, nepavadinsi žemaūgiu ir realiame gyvenime, vyro ūgis siekia daugiau nei 2 metrus, o jei tiksliau, tai 2 metrus ir 16 centimetrų. Nors vyras tikras aukštaūgis, tačiau filmavimo aikštelėje įkūnyti milžiną vis vien reikėjo daugybės pastangų ir laiko, kurį praleido tiek grimavimo kėdėje, tiek filmavimo aikštelėje. Kaip teigia HBO komandos nariai, „filmuoti Wun Wun, net ir trumpuose siužetuose reikalavo daug pastangų, planavimo ir filmavimo dienų.

Serialo gerbėjams šis aktorius turėtų būti puikiai žinomas, nes jis antrame serialo sezone vaidino serą Gregor Clegane, kitaip dar vadinamą „Kalnu“, trečiame ir ketvirtame sezonuose vaidino taip pat milžiną Dongo, vien tik dėl savo išvaizdos šis aktorius puikiai tiko aukštaūgių ir galiūnų vaidmenims.

Ian Whyte

imdb.com archyvo nuotr.

Aktoriaus natūralus ūgis iš ties pagelbėjo kūrybinei komandai, šiek tiek pasitelkus kompiuterių pagalbą I.Whyte nesunkiai virto į milžinus, be jokių įmantrių specialių efektų ne vieną kartą. Kaip aiškino pats skaitmeninių efektų vadovas Joe Bauer, jie ir norėjo būtent aukštaūgio aktoriaus, tam  kad šis tiek ūgiu, tiek savo kūno mase skirtųsi nuo normalaus sudėjimo ir ūgio vyro. Neveltui I.Whytas buvo pasirinktas Wun Wun ir kitų galiūnų vaidmenims.

wun-wun

Wun Wun buvo vienas ištikimiausių Jon Snow (aktorius  Kit Harington) sąjungininkų nuo penktojo sezono, kai šis išgelbėjo Wun Wun gyvybę „Hardhome“ epizode. Tačiau Wun Wun neliko skolingas, jis „Pavainikių mūšyje“ padėjo Jon Snow ir Sansa Stark (aktorė Sophie Turner) iškovoti pergalę prieš Ramsay Bolton‘ą, nors tai buvo jo paskutinė kova. Wun Wun vienas iš labiausiai didvyriškų ir pasiaukojančių figūrų seriale „Sostų karai“.

Taip pat skaitykite: Blogio technologija, kuri siunčia „Sostų karų“ spoilerius jūsų priešams

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: