Jungtinėse Amerikos Valstijose nuskambėjusi religingo kepėjo, kuris atsisakė homoseksualiai porai gaminti vestuvinį tortą, istorija susilaukia gausių atgarsių.

Dar pirmadienį JAV aukščiausiajam teismui nubalsavus rezultatu 7-2, krikščionybę išpažįstantis konditeris, buvo pripažintas teisiu. Jam mesti kaltinimai pavadinti „neleistinu priešiškumu“ jo religijai ir pažeidžiantys pirmąją JAV konstitucijos pataisą, skelbiančią, jog jokie įstatymai negali koreliuoti su laisvais žmogaus pasirinkimais – tarp jų ir religija.

Vis dėlto, tarp daugybės internautų, reiškiančių pasipiktinimą šiuo teismo sprendimu socialiniuose tinkluose, atsirado ir pakankamai žinomų žmonių.

Tarp jų – ir Setas Makfarleinas (Seth MacFarlane), populiariojo televizijos serialo „Šeimos bičas“ (Family Guy) vienas sumanytojų ir kūrėjų.

Tokį aukščiausiojo teismo sprendimą nesibodėdamas vadinti siauraregišku, Setas Makfarleinas savo Twitter paskyroje rašė, kad šiandien pasakymas, jog „nekepsiu vestuvinio torto gėjų porai“ yra tarsi pareiškimas, kad „jam ne vieta čia sėdėti, nes jis yra juodaodis“.

Šeimos bičo“ kūrėjas religinę laisvę diskriminuoti žmogų dėl jo orientacijos, sulygino su laisve diskriminuoti žmogų dėl jo rasės.

Taip pat, gindamas savo nuostatą, Setas Makfarleinas visiems abejojantiems ir kritikuojantiems jo palyginimą, pasiūlė prisiminti, kad visai neseniai religija buvo naudojama kur kas baisesniam elgesiui pateisinti. Panašu, omeny turėdamas Holokaustą – laikotarpį kuomet žydai buvo persekiojami ir masiškai naikinami, o aukos skaičiuojamos milijonais, vien dėl jų išpažįstamo tikėjimo.

Seth_MacFarlane

Youtube archyvo nuotr.

Vienas iš Twiterio komentatorių, prisimindamas Seto Makfarleino nusistatymą prieš dabartinį Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentą Donaldą Trumpą, juokaudamas teiravosi, ar pastarasis, savo ruožtu, pagamintų tortą prezidento šalininkui.

Šeimos bičo“ kūrėjas pabrėžė, kad nuolatos dalina autografus, tiek palaikantiems Donaldą Trumpą, tiek nusistačiusiems prieš jo vykdomą politiką.

Jeigu darai vienam – turi daryti ir kitam“, – gerą pavyzdį rodė žvaigždė.

Taip pat skaitykite: Karščiausi Australijos gaisrininkai pozuoja labdaros kalendoriuje [+13 FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: