Daliai žmonių žodžiai „Disnėjaus princesė“ gali asocijuotis su klasikiniu kiek erzinanančiu romantišku pasakojimu apie tobulo princo paieškas. Tačiau šiuolaikiniai „Disney“ filmai tampa vis labiau progresyvūs ir pateikia modernesnį moters paveikslą (pvz.: „Ledo šalis“ (angl. „Frozen“)). Iliustratorius Mattas Burt sukūrė alternatyvias šių herojų versijas, pavaizduodamas jas kaip sėkmingas karjeros moteris.

M. Burt dirbo katu su komanda ir ilgai svarstė, kokią karjerą galėtų turėti kiekviena princesė. Kurdamas šias iliustracijas, M. Burt rėmėsi ne tik savo intuicija, bet ir kiekvieno filmo siužetu bei herojų asmeninėmis savybėmis. Komanda žinojo, kad šios moterys yra stiprios asmenybės, todėl ir jų karjera turėtų būti ypatinga.

M. Burt ir jo komandos iliustracijose Pelenė vaizduojama kaip aktyvi gyvūnų teisių gynėja, o Snieguolė tampa žinoma psichologe. Snieguolė filmuose visada buvo vaizduojama rūpestinga, užjaučianti ir patarianti. Pasak kūrėjų komandos, pasinaudoma šiomis savo savybės ir sunkiai dirbdama ji gavo daktaro laipsnį psichologijoje ir yra viena geriausių specialisčių savo šalyje. Menininkas atskleidžia, kad daugumai žmonių šie personažai tapo labai artimi. „Aš norėjau jas iliustuoti, kad įkvėpčiau kitus; su viltimi, kad kiekvienas gali pasiekti tokią karjerą, apie kokią svajoja“, – sako projekto iniciatorius.

Kiekvienoje iliustracijoje pateikiama įkvepianti istorija apie tai, kaip kiekvienas įsivaizduojamas moteriškasis personažas pasiekė aukštumas. Pavyzdžiui, Arielė („mažoji undinė“) yra įsivaizduojama kaip pop žvaigždė ir įrašų prodiuserė. M. Burt sako: „Arielei visada puikiai sekėsi muzikoje, ji turėjo tam talentą ir aistrą. Arielė buvo gabiausia iš visų seserų, įgijo tinkamų įgūdžių ir padarė karjerą“. Daugumos mergaičių dievinamos princesės Elza ir Ana šiose iliustacijose vaizduojamos kaip klimato kaitos ekspertės. Ledo šalies karalienės filme susidūrė su problema – vasarą ištirpo jų draugas – besmegenis Olafas, todėl jos susidomėjo klimatu ir jo kaita. Jos skyrė visą savo karjerą klimato kaitos tyrinėjimas.

disney-princesses-careers-matt-burt-4

disney-princesses-careers-matt-burt-3

disney-princesses-careers-matt-burt-9

disney-princesses-careers-matt-burt-2

disney-princesses-careers-matt-burt-5

disney-princesses-careers-matt-burt-6

disney-princesses-careers-matt-burt-8

disney-princesses-careers-matt-burt-10

disney-princesses-careers-matt-burt-11

disney-princesses-careers-matt-burt-12

disney-princesses-careers-matt-burt-1

disney-princesses-careers-matt-burt-13

disney-princesses-careers-matt-burt-14

Taip pat skaitykite: Menininkas originaliai perkuria „Disnėjaus“ princeses [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: