© Jono Danielevičiaus nuotr.

Žvarbų antradienio vakarą pilnutėlėje Kauno „Žalgirio” arenoje įvyko neeilinis, net ir renginių išlepinto žiūrovo akimis žiūrint, ar išrankaus klausytojo ausimis klausant koncertas. Lietuvą ir mūsų mylimą miestą savo vizitu pagerbė didis muzikantas Gordon’as Matthew Thomas Sumner’is, labiau žinomas kaip Stingas.

Koncerto žiūrovams masiškai darantis asmenukes ir žymintis savo buvimo vietą socialiniuose tinkluse (virtualiai pasigirti virtualiems sekėjams yra tiesiog privaloma, kitaip pinigai paleisti vėjais), spindintis begaliniu pasitikėjimu ir ramybe netikėtai punktualiai į sceną įžengė jo šviesybė Stingas ir atlikdamas bendrą dainą pristatė savo vyriausiąjį sūnų Joe Summerį. Stingo sūnaus balsas skamba neįtikėtinai puikiai, bet turi vieną beveik mirtiną bėdą – jis lygiai toks pats kaip tėvo. Užsimerkęs ko gero neatskitum, o tai tolygu nuosprendžiui. Tad kol maestro Stingas žvalus, stiprus ir vis dar ant scenos, dublerio sėkmės šansai itin nedideli. Kas keista – Žalgirio” arenos publika apšildytoją priėmė labai geranoriškai.

12

© Jono Danielevičiaus nuotr.

Jaunasis, jau lengvai žilstėlėti spėjęs atlikėjas pasirodė labai apdairiai išmokęs 3-4 frazes lietuviškai, ką susirinkusieji suvalgė kaip saldainį. Dainos melodingos, tekstai niekuo neišsiskiriantys, šiek tiek banalūs ir seilėti. Kad iślystum iš po tėvo metamo šešėlio reikalingas sprogimas, kuris panašu šiuo atveju neįvyks.

16

© Jono Danielevičiaus nuotr.

Iš kitos pusės tai, kad Stingas rūpinasi savo vyriausiaja atžala charakterizuoja jį pozityviai bei leidžia spėti, kad scenos brontozauras turi širdį ir yra bent jau pusiau padorus žmogus. O tai po ilgų dešimtmečių šlovės, turtų ir nesaikingo buvimo akinančioje prožektorių šviesoje yra tikrai nemažai.
13

© Jono Danielevičiaus nuotr.

Atėjus vyresniojo Summerio eilei stoti prie mikrafono, šis įžengė į sceną su trenksmu. Vis dar toks pats spindintis, charizmatiškas ir padykęs. Dabar tokių nebegamina. Galima tik spėti kaip turėjo kaisti ir sproginėti koncertinių salių oras The Police gastrolių laikais, jeigu praėjus šitiek metų viskas vis dar absoliučioje aukštumoje ir spindesy. Tikras muzikos milžinas ir ne kitaip! Žinia, jog ne kiekvienai didžiojoje Kauno arenoje pasirodančiai žvaigždei pavyksta pasiekti įpūdį, kad koncertui absoliučiai nieko netrūksta ir kad dalyvauji pasaulinio masto įvykyje, atsiminimas apie kurį išliks ilgam. Pasigirdus pirmiesiems „Desert Rose” akordams tai tapo neatšaukiamai aišku.

14

© Jono Danielevičiaus nuotr.

Tai, kad šis įstabus muzikantas sugebėjo ìšlikti nepajudintas negailestingo, visus be pasigailėjimo traiškančio laiko mėsmalės rato, rodo jo absoliutų išskirtinumą bei nepaneigiamą talentą lyg aitvarus į pasaulį vienas po kito leisti laiko korozijai atsparias dainas.

17

© Jono Danielevičiaus nuotr.

Galima drąsiai tikėtis, kad tokių hitų kaip „Englishman in New York”, „Fields of gold”, „Every Breath You Take“ ar „Roxanne“ su malonumu klausysis mūsų vaikai ir mūsų vaikų vaikai. Tad kai Stingas atvažiuos į mūsų šalį kitą kartą griebkite savo mylimiausią žmogų, kartu su su juo/ja užgyventus palikuonis, o taip pat savo tėvus bei mamas ir eikite į koncertą, nes tai neabejotinai puikus, vidų visokiariopai užpildantis ir šušildantis potyris.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: