© Martyno Juro nuotr. / KaunoZinios.lt

Intelektuali elektroninė muzika trumpam užvaldė Kauną, suburdama ištikimiausius Jean Michel Jarre gerbėjus, susimąstymo laikotarpiu po vėlinių, kai žmonėssusimasto, prisimena kas brangiausia. Jeanas Michelis Jarre’as aplankė mūsų šalį savo pasaulinio turo „Electronica Tour” metu.

Jeanas Michelis Jarre’as tiesiogine to žodžio prasme pakėlė ant kojų Kauno Žalgirio areną. Mega šviesos šou ir užvedanti dviejų valandų fiesta. Smagu matyti judančius ir vyresnio amžiaus lietuvos klausytojus, kuriems atlikėjas priminė jaunystę.

Koncerte buvo galima išgirsti ir naujausius atlikėjo kūrinius iš pernykščio muzikanto albumo „The Time Machine“ ir šiemet gegužę pasirodžiusio „The Heart of Noise“ ir kompozicijas iš laiko patrikrintų „Oxygene“ ir „Equinoxe“ albumų..

Nors Kauno Žalgirio arenoje masiškiausio koncerto guineso rekordu nekvepėjo, tačiau publikos susirinko pakankamai ir šou pasitaikė tikrai neeilinis. Didžilį įspudį paliekantys šviesos efektai sinhronizuoti su muzikos tėkme puikus, kažkada buvusios avangardinės muzikos inkliuzas, ir aštuonesdešimtųjų muzikinis demniurgas nepanašus į nieką kitą.

Belieka tik stebėtis atlikėjo jaunatviškumu, kuris artėdamas link septyniasdešimties metų išlaikė tokią puikią formą ir aistrą muzikai. Nuolat šokinėja ir spirga ant scenos.

Įspudingiausias pasirodė finalinis kūrinys, kur atlikėjas išeina į scenos prieki, užsideda specialias pirštines su elektroniniais davikliais, kukliai pasako: „Nežinau ar man pavyks, tačiau pabandome.“

Tuomet pradeda groti su žaliais šviesos spinduliais, išsiskleidžiačiais lyg vėduoklės, juos liesdamas, tarsi tai būtų muzikinio instrumento klavišai.

Įtraukia atlikėjo globalumas ir jo tamprus ryšys su pasaulinio masto žmonijos problemomis. Vizualizacijose rodoma trumpa Edward Joseph Snowden kalba apie informacinio pasaulio saugumą.

Iš esmės technologijos pažanga turėtų padinti žmonių privatumą ir saugumą, tačiau yra priešingai. Kodėl mes nieko nedarome?

2

4

5

7

00

8

© Martyno Juro nuotr. / KaunoZinios.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: