Saulius Prūsaitis_Pasaka be galo.

Visai netrukus prasidedantis 22-asis „Kino pavasaris“ ir video agentūra „Zest“ kauniečius kvies pamatyti stipriausius praėjusių metų lietuviškus muzikinius klipus. Renginio metu muzikos mylėtojai ir kinomanai išvys net 15 muzikinių klipų, kuriuos vertins tarptautinė komisija bei patys žiūrovai, o geriausi muzikiniai kūriniai bus apdovanoti lietuviškos muzikos platformos „Pakartot.lt“.

Konkurso komisija – kino profesionalai iš Europos

Šiais metais, kaip ir pernai, geriausius muzikinius klipus vertins ne tik Lietuvos, bet ir užsienio kino profesionalai. Vienas iš jų – Kanų kino festivalio žiuri narys ir Stokholmo kino festivalio programos sudarytojas, režisierius Johannes Palmroos’as, kuriantis muzikinius klipus tokioms švedų grupėms kaip „Mount Liberation Unlimited“ ar „Dead Vibrations“. Konkurso komisijos gretas papildys ir „The Hollywood Reporter“ kino kritikas iš Jungtinės Karalystės – Neil’as Young’as, taip pat – Rygos kino festivalio muzikinių klipų programos kuratorė Agnese Logina. Lietuvos žiuri sudarys agentūros „New!“ kūrybos vadovas, režisierius Tomas Ramanauskas, viena iš praėjusių metų klipų konkurso nugalėtojų Rūta Kiškytė ir pernai „Sidabrinėse gervėse“ geriausiu Lietuvos operatoriumi pripažintas Eitvydas Doškus. Siekiant užtikrinti nešališką ir profesionalų vertinimą, pusė komisijos narių muzikinius kūrinius matys pirmą kartą.

Angelou Grip

Publikos favoritas ir „Pakartot.lt“ prizai geriausiems klipams

Muzikinius klipus vertins ne tik profesionali komisija, bet ir patys žiūrovai – kiekvienas atėjęs gaus vertinimo anketą, kurioje galės pažymėti savo favoritų trejetuką.

Geriausius muzikinius klipus apdovanos konkurso partneris, asociacijos AGATA sukurtas lietuviškos muzikos klausymo portalas „Pakartot.lt“. Klipai varžysis dėl pagrindinio 1,500 eurų prizo, bet muzikos klausymo portalas įsteigė ir nepiniginius apdovanojimus už unikalią muzikinio klipo viziją ir muzikinio klipo debiutą – pirmą klipą sukūrusiam režisieriui ar režisierei.

Kuna palikai_atsibudai

Muzikinių klipų konkursas bus rodomas kovo 25-ąją dieną 18.00 valandą Kauno kino teatre „Romuva“. Apdovanojimų ceremonija vyks kovo 31-ąją dieną Vilniuje, kino teatre „Forum Cinemas Vingis“.

Geriausius muzikinius klipus konkursui atrinko „Kino pavasario“, „Zest“ ir „Vilnius Temperature“ komanda. Visų konkurso dalyvių sąrašas:

Angelou „Grip“ (režisierius Lukas Sinkevičius)

ba. „Kūną palikai / Atsibudai“ (Dominykas Bliznikas)

Beissoul & Einius „Lion“ (Justas Ramanauskas)

Colours of Bubbles „Rusty Trombone“ (Darius Miniotas)

Deeper Upper „No Regrets“ (Saulius Baradinskas)

Despotin Fam „Nemiriau (Versija)“ (Gintarė Minelgaitė)

Erica Jennings „Leading Me Home“ (Laurynas Valkiūnas, Klementas Davidavičius)

Kite Art „Empty Space“ (Rūta Juškauskaitė, Justina Deinytė)

Low Roar „Nobody Loves Me Like You“ (Saulius Baradinskas)

No Real Pioneers „Clouds Below“ (Pijus Vėberis, Justė Urbonavičiūtė)

Saulius Prūsaitis „Pasaka be galo“ (Mindaugas Meškauskas)

Sheep Got Waxed „Forro“ (Mikas Žukauskas)

Solo Ansamblis „Moteris“ (Robertas Nevecka, Šarūnas Akelaitis)

Šventinis Bankuchenas „Lietuvos istorijos repas“ (Lukas Šidlauskas, Aistė Papartytė, Andrius Alčiauskas)

Without Letters „Heritage“ (Saulė Bliuvaitė)

Klipų aprašymai: http://kinopavasaris.lt/lt/programa/?p=634 

2017 m. festivalio filmų programa: http://kinopavasaris.lt/lt/programa

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: