Emma Stone

„Kino pavasaris“ – kasmetė kino mylėtojų šventė, verčianti trumpam pamiršti prastus orus, laiko trūkumą ar mažas buitines katastrofas ir bent dviem savaitėms persikelti į alternatyvią filmų visatą. O joje į svečius Jus visuomet pasiryžusios pakviesti stiprios moterys, įkūnijančios tokias pat – stiprias, nepriklausomas, o retkarčiais itin provokuojančias – personažes. Todėl prieš keliaujant į kino teatrą – trumpas pasimatymas su įdomiausiomis šių metų festivalio herojėmis.

Emma Stone

Emma – charizmatiška raudonplaukė, kritikų liaupsinama dėl puikiai atliekamų vaidmenų, nusipelniusių Akademijos, BAFTA ir „Auksinio gaublio“ apdovanojimų, o žiūrovams geriausiai pažįstama iš filmų „Nepaprastas Žmogus-Voras“, „Kalifornijos svajos“ ar „Lengvabūdė pirmūnė“ bei nuolatos nenutylančių apkalbų apie santykius su buvusiu bendradarbiu ir komiksų herojų Žmogų-Vorą didžiajame ekrane įkūnijusiu aktoriumi Andrew Garfieldu. Šį kartą Lietuvos kinomanai Emmą Stone galės pamatyti Jonathano Daytono ir Valerie Faris režisuotame filme „Lyčių kova“, nušviečiančiame labiausiai įtemptą teniso kovą žmonijos istorijoje, prie televizorių pritraukusią net 90 mln. žmonių. Žaidimas privertė kautis pirmąją pasaulio moterų raketę Billie Jean King prieš buvusį vyrų teniso čempioną bei užkietėjusį seksistą Bobby Riggsą. Ši istorinė kova ne tik atskleidžia praėjusio amžiaus lyčių nelygybės problemas, bet ir primena apie jų aktualumą esamuoju laiku – pati Emma Stone, žurnalo „Forbes“ išrinkta daugiausia uždirbančia 2017 m. aktore, yra patyrusi nevienodo atlygio problemą, kai tą patį darbą atliekančių vyrų uždarbis ženkliai skyrėsi nuo jos algos. Rodos, Emma ir pagrindinė lyčių kovos veikėja Billie turi itin ryškų bendrą bruožą – nebijo garsiai kalbėti apie patiriamą socialinę nelygybę, prisideda prie jos viešinimo ir bandymo pakeisti esamą situaciją.

Charlotte Rampling

Charlotte Rampling

Sunku patikėti, kad britų mados ikona ir Monos Lizos šypsenos savininkė Charlotte Rampling neseniai atšventė 71-ąjį gimtadienį – ji vis dar spinduliuoja jaunatvišką energiją ir tęsia nuo 17-kos pradėtą įspūdingą karjerą, apimančią darbą modeliu, tapimą mados namų veidu ir aktyvų filmavimąsi dažnai itin kontroversiškose juostose. Šios sėkmingos karjeros užkulisiuose slepiasi  sudėtingos asmeninio gyvenimo dramos – pora iširusių santuokų, vyro neištikimybė, staigi širdies draugo mirtis ir nuo mamos 20 metų slėpta sesers savižudybė bei šį įvykį lydėjusi Charlotte depresija. Galbūt sunkūs išgyvenimai padėjo taip jautriai įkūnyti ir žymiausias jaunystės personažes – femme fatale Elizabeth „Dievų žlugime“ ir veikėją Lucią, patyrusią nacių koncentracijos stovyklos siaubą bei įsimylėjusią buvusį savo kankintoją filme „Naktinis portjė“. Arba šių metų „Kino pavasaryje“ rodomos ir Kritikų pasirinkimo kategorijai priklausančios juostos „Hana“ protagonistę, atsidūrusią detektyvinės šeimos paslaptis nagrinėjančios istorijos epicentre. Vis dėlto šis filmas – ne tik daug neatsakytų klausimų žiūrovams paliekantis galvosūkis, bet ir intymus moters, turinčios išgyventi sudėtingą gyvenimo krizę, portretas.

Adèle Exarchopoulos

Adèle Exarchopoulos

2013 m. Kanų filmų festivalis. Dvidešimtmetė prancūzė apdovanojama „Palmės šakele“ ir tampa jauniausiu žmogumi renginio istorijoje, gavusiu šį prizą. Susipažinkite su Adele – talentinga jauna aktore, išgarsėjusia vaidmeniu pagal grafinę novelę pastatytame filme „Adelės gyvenimas“, įamžinančiame dviejų merginų meilę ir sunkų kelią į suaugusiųjų pasaulį. Kontroversiška ne tik filmo tema, bet ir užkulisiuose vykusi drama tarp režisieriaus ir pagrindinių aktorių – Abdellatifu Kechiche‘u, Adèle ir Lea Seydoux. Kalbėdamos apie nepagarbų režisieriaus elgesį filmavimo metu aktorės buvo apkaltintos melagingos informacijos skleidimu žiniasklaidai, o viename interviu „Adelės gyvenimo“ žvaigždės atsisakė ateityje dirbti su Kechiche‘u. Tradiciškesnis naujausias aktorės darbas – Michaël R. Roskam (filmų ,,Lašas“ ir „Oskarui“ nominuoto ,,Buldogo“ kūrėjo) pilnametražė juosta, pasakojanti meilės istoriją, patiksiančią ir romantinių filmų, ir trilerių mėgėjams. Gangsteris Džino (Žiži) ir lenktynininkė Benediktė (Bibi) įsimyli vienas kitą iš pirmo žvilgsnio – vis dėlto laukti laimingos pabaigos tikrai per anksti. Bėgant laikui išaiškėja, jog vaikinas yra bankų plėšikas, o tai gali kardinaliai pakeisti bendrą veikėjų ateitį. Ši stilinga istorija, perkelianti žiūrovus į aštuntojo dešimtmečio Briuselį, leis iš naujo susipažinti ar atrasti aktorę Adèle Exarchopoulos.

Berenice Bejo

Bérénice Bejo

Bérénice Lietuvos kinomanams geriausiai žinoma dėl dviejų dalykų – meistriško personažų kūrimo itin skirtingų žanrų filmuose ir savo sutuoktinio. Istorija apie pastarąjį prasideda nuo dviejų klajoklių kelių susidūrimo Paryžiuje – Argentinoje gimusi ekspresyvioji Bérénice Bejo iš Lietuvos kilusį ir žydų šaknis turintį režisierių, scenaristą ir prodiuserį Michaelį Hazanavicių sutiko atrankoje į jo filmą „OSS 117“. Prieš susipažindama su būsimuoju sutuoktiniu aktorė buvo okupavusi sofą savo sesers namuose, neturėjo santaupų ir visiškai nenoriai ėjo į šią atranką – jai ne itin patiko prancūziškos komedijos apie šnipus. Netikėtai darbo rezultatu tapo ne tik suvaidintas filmas, bet ir romanas su Michaeliu bei du judviejų vaikai. Vis dėlto daug įdomesnė aktorės karjera, galinti pasiūlyti itin įsimintinų vaidmenų – pradedant „Oskarą“ laimėjusiu nespalvotu filmu „Artistas“ (pasakojančiu dramatišką nebylaus kino laikų meilės istoriją) ar neseniai sukurtomis juostomis – „Ieškojimai“ (iš dviejų skirtingų žmonių perspektyvų apžvelgiamas karas Čečėnijoje) ir „Lyderio vaikystė“ (istorija apie pavojingų vaiko elgesio tendencijų gimimą tarpukario Paryžiuje, įkvėptas garsiausių pasaulio diktatorių biografijų). Taigi Bérénice – dar viena pasimatymo verta talentinga aktorė, per savo personažus gebanti papasakoti išskirtines istorijas.

Festivalio repertuaras: https://goo.gl/nRV8St

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: