Vinstonas Čerčilis / Yousuf Karsh nuotr.

Vinstonas Čerčilis – tai didelė istorinė figūra apie kurią sužinome dar būdami mokyklos suole. Labiausiai Čerčilis išgarsėjo per Antrąjį Pasaulinį karą, būdamas Didžiosios Britanijos premjeru, bei savo garsiąją 1946 m. Fultone pasakyta kalba, kuri yra laikoma Šaltojo karo pradžia.

Savo nuotraukose Čerčilis atrodo gana rūstaus veido su maža lyg ir pašaipia šypsenėle. Dažnai galime pamatyti ir jo akcentą – cigarą. Taip sukuriamas didingo ir galingo žmogaus įvaizdis.

Fotografas Yousuf Karsh, kurio tikrasis vardas Howsep Karshian specializavosi portretuose. Šie buvo nespalvoti. Juodai – balti. Būtent toks fotografijos principas atspindi tikrąją fotografijos prigimtį ir perteikia nuotraukos esmę. Jo darbuose galima pamatyti labai daug garsių ir žymių žmonių, kurie buvo mokslininkai, politikai, aktoriai. Tarp šio fotografo portretų gausos galima pamatyti ir įspūdingą Vinstono Čerčilio nuotrauką, kuri manoma yra labiausiai paplitusi visame pasaulyje.

Prieš išgaunant tokį kadrą iš Čerčilio buvo atimtas cigaras, kuris buvo jo ištikimiausias palydovas. Todėl šioje nuotraukoje jo žvilgsnis ir povyza labai kariški.

Vinstonas Cercilis fotografas

Fotografas Yousuf Karsh

Egzistuoja trumpa, bet įspūdinga istorija. Fotografas laukė, kol Čerčilis perskaitys Kanados parlamente savo kalbą. Vėliau parlamento rūmuose, naktį fotografas pasistatė savo kamerą ir nustatė reikiamą apšvietimą. Savo autobiografinėje knygoje „Veidai iš mūsų laiko“ jis aprašo Čerčilio nuotaiką, kai jis atėjo fotosesijai, o fotografas vaikščiojo pirmyn ir atgal.

Vinstonas Cercilis 2

Čerčilis buvo visiškai be nuotaikos ir autoportretui davė labai mažai laiko. Tik dvi minutes. Tad reikėjo suktis labai greitai, nes laiko nebuvo daug. Jis buvo nusivylęs ir tuo pačiu metu išsitraukė cigarą kurį tuojau pat pradėjo dūminti. Fotografui teko patraukti peleninę ir grįžti prie kameros, kad įsitikinti, kad viskas techniškai yra tvarkinga.

Vinstonas Cercilis 3

Viskas turėjo vykti labai greitai. Bet Čerčilis nenustojo pūsti savo cigaro, o fotografas laukė. Tuomet be išankstinio mąstymo, bet pagarbiai fotografas priėjo ir pasakė „Atleiskite man, pone“ ir ištraukė cigarą Vinstonui iš burnos. Kol jis grįžo prie savo kameros tai buvo stulbinamas akimirka, kuri tapo tuoj pat užfiksuota, taigi istorinėje nuotraukoje mes regime rūstų, fotografui skirtą Čerčillio žvilgsnį.

Vinstonas Cercilis Live

Tikra istorinio lyderio poza. Nors pačio fotografo mėgstamiausia yra kita nuotrauka, kurioje Čerčilio veide yra įžvelgiama šypsena. Ne veltui sakoma, kad šypsena kaip papuošalas pagyvina žmogų. Taip yra ir su portretu. Atrodo lyg žmogui suteikia jausmus, bei parodo, kad jis pats yra žmogus ir išgyvena daug kitų dalykų, kaip ir visi žmonės.

Taip pat skaitykite: Nacistinė Vokietija spalvotose Hugo Jaegerio, asmeninio Hitlerio fotografo, nuotraukose [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: