Organizatorių archyvo nuotr.

Antrus metus skaičiuojanti Lietuvos muzikos verslo asociacija (LMVA), vienijanti aktyviausias muzikos vadybos, koncertų organizavimo įmones, džiaugiasi sėkmingais praėjusiais metais ir planuoja šių metų veiklas, kurių centre  dar didesnis dėmesys muzikos eksportui bei rinkos edukacijai.

Praėję metai pasižymėjo svarbiais įvykiais – Lietuvą ir Latviją festivaliui „The Great Escape“ pasirinkus pagrindinėmis partnerėmis, LMVA koordinavo net 4 lietuvių grupių –  Alinos Orlovos, „Condor Avenue“, „Deeper Upper“ ir „Without Letters“ dalyvavimą šiame prestižiniame Jungtinėje Karalystėje vykstančiame renginyje. Pavasarį Lietuvos muzikantams buvo surengtas meistrystės seminaras su kompozitoriumi, prodiuseriu ir muzikantu Williamu Wellsu, bendradarbiaujančiu su „Imagine Dragons“, Quincy Jonesu, „Wu Tang Clan“, Wyclefu Jeanu, Ariana Grande ir kitomis muzikos garsenybėmis. Baigiantis metams, sujungus jėgas su ketverius metus iki tol organizuota „Vilnius Music Week“, įvyko konferencija-festivalis „What’s Next in Music?“, bendradarbiaujant su Kultūros ministerija, autorių teises atstovaujančiomis organizacijomis LATGA, AGATA, AVAKA ir INAC buvo inicijuotas socialinis autorių ir gretutinių teisių apsaugos projektas „Pradėk nuo savęs“.

2017-ieji žada daugiau gerų naujienų muzikos rinkos dalyviams. Bendradarbiaujant su  Lietuvos kultūros taryba, kultūros atašė bei kitais partneriais asociacijos atstovai šiais metais turės galimybę dalyvauti svarbiausiose tikslinėse eksporto rinkose vyksiančiuose tarptautiniuose muzikos industrijos renginiuose: festivaliuose „Eurosonic“ Olandijoje, „The Great Escape“ Jungtinėje Karalystėje, „Reeperbahn“ Vokietijoje bei Talino muzikos savaitėje Estijoje. Šiuo metu vyksta derybos su Kinijos muzikos industrijos atstovais,  planuojamas vizitas į vieną svarbiausių šios šalies renginių – „Sound of the Xity”. Siekiant aktyvesnės kooperacijos Baltijos šalyse, užmegztas bendradarbiavimas su didžiausiu Latvijos festivaliu „Positivus“ – LMVA koordinuos Lietuvos muzikos grupių pasirodymą jame.

Asociacija tradiciškai nepamirš ir Lietuvos industrijos edukacijos – rudenį ir toliau rengs konferenciją-festivalį „What’s Next in Music?”, kuria siekiama skatinti jos dalyvių profesionalumą ir suteikti galimybę užmegzti ryšius su potencialiais užsienio partneriais. „What’s Next in Music?” tęs ir bendradarbiavimą su Europos talentų mainų programa ETEP, kuri suteikia svarbią galimybę grupėms būti pakviestoms pasirodyti užsienio festivaliuose.

Autorinio turinio naudojimo problematiką ir toliau vystys sėkminga socialinė iniciatyva,  projektas „Pradėk nuo savęs“, kuris šviečia ne tik  visuomenę, bet ir turinio kūrėjus.

Norėdama užtikrinti kuo didesnės muzikos industrijos dalies interesų atstovavimą, Lietuvos muzikos verslo asociacija 2017 m. pirmoje pusėje planuoja pritraukti daugiau naujų narių.

Sekite naujienas mūsų facebook paskyroje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: