Organizatorių archyvo nuotr.

Sausio 6 d. Lietuvos policijos mokykloje (toliau – LPM) nuo ankstyvo ryto vyko šventė – įvadinių mokymo kursų kursantų pažymėjimų įteikimo ceremonija. Šiandien 24 LPM kursantai baigė tris mėnesius trukusius mokslus ir tapo policijos pareigūnais.

Šie kursantai mokytis LPM pradėjo lapkričio mėnesį. Pagal įvadinių mokymo kursų programą mokėsi tik tie jaunuoliai, kuri turi aukštąjį universitetinį / neuniversitetinį teisinį išsilavinimą. Baigę mokslus kursantai įsilies ir papildys policijos gretas veiklos padaliniuose.

Mokslų baigimo ceremonija prasidėjo tradicine rikiuote, kurios metu buvo keliama Lietuvos Respublikos vėliava ir giedamas himnas. Vėliau šventė persikėlė į LPM didžiąją salę, kurioje kursantų jau laukė LPM vadovybė, dėstytojai, jų artimieji.

Lietuvos policijos mokyklos bendruomenei yra svarbiausios dvi datos – tai mokslų pradžios ir, žinoma, mokslų baigimo šventės. Džiugu, jog šiandien salėje susirinkome pasveikinti 24 kursantus, kurie sėkmingai įveikė nelengvą kelią ir nuo šiandien įsilies į policijos šeimą. Mokslus jūs baigiate ypatingais mūsų valstybei metais, kuomet minime Lietuvos 100-metį. Tad šią dieną jūs atsiminsite visą gyvenimą“, – kalbėjo LPM viršininkas Algirdas Kaminskas.

12

Organizatorių archyvo nuotr.

LPM vadovas pabrėžė, jog ši kursantų laida buvo labai stipri, daug mokėsi ir per trumpą laiką stengėsi įsisavinti kuo daugiau žinių. „Linkiu jums sėkmės tarnyboje, o mes jūsų lauksime sugrįžtant, kuomet reikės įgyti naujų žinių, tobulinti jau turimas“, – sveikino viršininkas.

Atsiimdami pažymėjimus kursantai ryžtingai ir drąsiai, girdint LPM vadovybei, dėstytojams, jų artimiesiems, tarė „Tėvynės labui“. Šie žodžiai juos lydės visos tarnystės metu, nes tapę policijos pareigūnais jie tarnaus savo tėvynei ir jos žmonėms.

LPM kursantų mokslų baigimo šventėje dalyvavęs ir jiems pažymėjimus įteikęs Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris, taip pat pasveikino kursantus.

13

Organizatorių archyvo nuotr.

Atrodo tik vakar vyko atranka, buvo pirmoji jūsų mokslo diena, o jau prabėgo 3 mėnesiai ir šiandien mes jus sveikiname įsiliejus į policijos bendruomenę. Sveikinu jus ir džiaugiuosi, kad nuo šiol galėsiu jus vadinti kolegomis. Norėčiau palinkėti, kad savo tarnybos metu nepamirštumėte trijų žodžių: Ginti. Saugoti. Padėti. Tai ne šiaip žodžiai, tai policijos gyvenimo filosofija. Lai šie žodžiai jus lydi kasdien“, – linkėjo E. Šileris.

Šventės metu LPM viršininkas taip pat įteikė padėkas tiems kursantams, kurie buvo aktyvūs įvairiose veiklos srityse. Už pavyzdingą tarnybą ir aktyvų dalyvavimą sporto renginiuose padėka įteikta kursantui Tomui Bogušiui, už aukštus pasiekimus sporto varžybose – kursantui Arnui Kandratavičiui, už nepriekaištingą elgesį ir pavyzdingą tarnybą – kursantui Mariui Verbickui.

Šventės pabaigoje mokslus baigusius kursantus pasveikino ir palaimino sesuo Fausta.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: