© Tautvydo Stuko nuotr.

Dėl įspūdingų kolekcijų pristatymų „Mados infekcijoje“ darbai virė nuo ankstyvo ryto. Užkulisių komanda sukūrė įvaizdžius ir sustygavo kiekvienos kolekcijos pristatymą. Pateikiame nuotraukas ir vaizdo reportažą iš festivalio užkulisių, kuriuos stebėti galėjo ne kiekvienas festivalio žiūrovas.  

Jaunoji karta ir verdantis užkulisių gyvenimas

„Užkulisiai – gyvas organizmas, kuris reikalauja reakcijos, nepasimetimo ir sekundinių sprendimų. Šiais metais jautėme trigubą jaunosios kartos jėgą. Ne tik nauji dizaineriai rodė kolekcijas ant „Mados infekcija” podiumo, bet jaunoji karta šiais metais drąsiai papildė ir festivalio užkulisius. Net trečdalį modelių sudarė nauji veidai, taip pat, asistentų gretose atradome veržlaus jaunimo”, – apie užkulisius kalba festivalio prodiuserė Renata Mikailionytė.

Nuotraukų galerija – prisegtos nuotraukos

Charakteringi makiažai ir dailūs veidai – dvi pagrindinės „Mados infekcija” makiažo kryptys. Į pirmąją pateko baltos blakstienos, ugniniai akių šešėliai ir vyrišką griežtumą pabrėžiantis, tamsus, dūminis akių makiažas. Kita kryptis buvo tinkama ne tik podiumui, bet ir pasivaikščiojimui mieste – švarus, gaivus veidas bei sakingai paryškintos akys. Lūpų makiažas skirtingai perteikė tiek universalų, tiek teatrališką įvaizdį: Linos Gudanavičiūtės kolekcijoje lūpų kontūrus „ištrynė“ rožinė ir oranžinė spalvos, tuo tarpu lenkų dizainerės Katarzynos Romanskos modelių makiažas harmoningai koreliavo su jos kurtų drabužių atspalviais.

„Šiais metais makiažas atspindėjo pačius dizainerių drabužius – jei rūbas turėjo griežtus kirpimus, tai atkartodavome ir dažant akis. Tai galime pamatyti Lauros Daili kolekcijos pristatyme – struktūriški drabužiai padiktavo makiažo tematiką. Šios kolekcijos modelių akis dažėme juodomis, tiesiomis linijomis. Nors makiažai buvo skirtingi, tačiau kiekvienas jų atrodė organiškai ir pratęsė visos kolekcijos vientisumą. Vienose kolekcijoje ryškinome akis juodais arba raudonais, rožiniais akių šešėliais, kitose – koncentravomės į lūpas. Sodrių rožinių, oranžinių ir bordo spalvos lūpų suskaičiavome bene 80“, – pasakoja „Mados infekcijos“ užkulisių meistrų komandos atstovė, visažistė Tania Popova.

Vaizdo klipas iš užkulisių:

Ant festivalio „Mados infekcija“ podiumo svečiai galėjo išvysti ir šiųmetines šukuosenų tendencijas – išsidraikiusius kuodus bei įvairias kasyčių variacijas. Plaukų stilistai užkulisiuose supynė bene 70 kasyčių ir suformavo virš 100 skirtingo stiliaus kuodų. Sandros Straukaitės kolekcijai buvo sukurtos David Bowie kūrybos laikmečio inspiruotos šukuosenos. Taip pat, dėl pasirodymo, buvo nuskustos dviejų vaikinų galvos.

MI2016_Backstage_Tautvydas Stukas Photography (9)

© Tautvydo Stuko nuotr.

MI2016_Backstage_Almantas Mickus (1)

© Andriaus Burbos nuotr.

MI2016_Backstage_Almantas Mickus (2)

© Andriaus Burbos nuotr.

MI2016_Backstage_Almantas Mickus (3)

© Andriaus Burbos nuotr.

MI2016_Backstage_Almantas Mickus (5)

© Andriaus Burbos nuotr.

MI2016_Backstage_Tautvydas Stukas Photography (12)

© Tautvydo Stuko nuotr.

Sužinok daugiau! Spausk čia ir tapk mūsų draugu „Facebook’e“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: