Queen © Jono Danielevičiaus nuotr.

Penktadienio vakare Kauno „Žalgirio“ arenoje vienintelį pasirodymą Baltijos šalyse surengė legendinė grupė „Queen“ su amerikiečių dainininku Adamu Lambertu. Scenoje pasirodė legendiniai grupės nariai – gitaristas Brianas May ir būgnininkas Rogeris Tayloras bei drauge su jais nuo 2009-ųjų koncertuojantis, vienintelį ir nepartojamą F.Mercury pakeitęs vokalistas A. Lambertas.

Grupė savo istorija skaičiuojanti jau beveik tris dešimtmečius. Ar po F.Mercury mirties 1991 m. „Queen“ era baigėsi? Koncertiniai turai po pasaulį ir sausakimša „Žalgirio“ arena, į kurią plūdo ne tik lietuviai, bet ir gerbėjai iš Pabaltijo šalių, įrodė – dėmesio vienai garsiausių visų laikų muzikos grupių vis dar nestinga, o garsiausi hitai jau daugiau nei keturis dešimtmečius nepraranda populiarumo tarp įvairaus amžiaus gerbėjų.

Dar kelios dienos prieš koncertą neveltui žiniasklaida ošė, rašydama apie trečiadienio naktį Lietuvą pasiekusius 19 sunkvežimių, gabenančių grupei reikalingą techniką su garso ir šviesos aparatūra. „Queen“ koncertas tikrai gali būti pavadintas metų koncertu, ne tik dėl legendinės muzikos, nuostabaus grupės pasirodymo ar didžiulio publikos susidomėjimo. Vakaro žvaigždės į sceną žengė neilgai trukus po suplanuoto pasirodymo pradžios. Jokios apšildančios grupės nebuvo, tačiau turbūt jos ir nereikėjo.

Queen Vladimir Putin

Queen © Jono Danielevičiaus nuotr.

Arenoje buvo įrengta gitaros formos scena – podiumas, kuriuo atlikėjai galėjo pasiekti publiką ir bendrauti su ja daug artimiau. Pagrindinėje scenoje pakabintas didžiulis, judantis pusapvalis ekranas, kuriame viso koncerto metu klausytojai galėjo stebėti grupės atlikėjus ir spalvingas vizualizacijas, taip pat areną nustelbė gausūs specialieji efektai, lazeriai ir įspūdingas, su kiekviena daina besikeičiantis apšvietimas.

Queen koncertas Kaune Tituline.jpg

Queen © Jono Danielevičiaus nuotr.

Koncertas prasidėjo nuo tokių kūrinių kaip „Hammer to Fall“, „Stone Cold Crazy“, „Tie Your Mother Down“. O netrukus suskambo ir daugiau garsių hitų – „Another One Bites the Dust“, „Fat Bottomed Girls“, „Killer Queen“, kuriuos įsidaudrinusi publika dainavo drauge.

Queen koncertas Kaune

Queen © Jono Danielevičiaus nuotr.

Vėliau scenoje iškilo didžiulis biustas, ant kurio vilkėdamas tamsiai rožiniu kostiumu pasirodė A.Lambertas. Kartu su visa figūra atlikėjas iškilo gerokai virš scenos. Kur kas už savo kolegas jaunesnis atlikėjęs, savo karjerą pradėjęs nuo „American Idol“ TV šou, ne kartą jiems dėkojo scenoje: „Pirmiausia noriu padėkoti dviem legendoms, kurie šiandien stove scenoje, tai – Brianui May, Rogeriui Taylorui. Mes kartu dirbame apie penkerius metus, tačiau kiekvieną kartą, kai lipu su jais į sceną, galvoju – vau! – koks esu laimingas, kaip man pasisekė.

Queen koncertas Kaune 3.jpg

Queen © Jono Danielevičiaus nuotr.

Ar A.Lambertas pilnai atstoja legendinį F.Mercury? Turbūt ne, tą pripažino ir pats atlikėjas: „Niekas nepakeis roko dievo Freddie Mercury. Aš Freddie myliu taip pat kaip ir jūs. Tad pasilinksminkime kartu.“ Po šių jo žodžių suskambo dar vienas hitas – „Don’t Stop Me Now“, kuriam pritarė visa arena.

Queen Kaunas Zalgirio arenna

Queen © Jono Danielevičiaus nuotr.

Skambant „Bicycle Race“ ant scenos pasirodė dviratis su gėlių pilnu krepšeliu. Vieną žiedą padovanojęs publikai, A.Lambertas sėdo ant jo ir apsuko kelis kartus aplink sceną. Po griausmingo „I Want It All“ kūrinio, arenoje pritemo ir į scenos priekį su gitarą žengė B.May. Gerbėjai legendinį gitaristą pasitiko audringais plojimais. „Labai vakaras, ponai. Labas vakaras, Lietuva“ – kreipėsi jis lietuviškai. „Niekada nesu buvęs čia, tai mano pirmas kartas Lietuvoje! Galiu jums tik padėkoti, už tokį nuostabų sutikimą, – toliau, tačiau jau angliškai prisipažino jis.

Queen koncertas Kaune Zalgirio aren

Queen © Jono Danielevičiaus nuotr.

B. May dainuojant lyriška baladė „Love of My Life“ arena nušvito nuo publikos įžiebtų mobiliųjų telefonų švieselių. Prieš akis matydamas šią šviesų jūrą, gitaristas šypsodamasis negailėjo komplimentų susirinkusiems. Netrukus jis išsitraukė asmenukėms daryti skirtą lazdą, taip pralinksmindamas žiūrovus. „Ši lazda nėra skirta tik tam, kad įamžintume patys save. Manau, kad ji yra skirta tam, kad galėtume įamžinti akimirkas ir užfiksuoti nuostabius žmones šalia“, – kalbėjo B.May ėmęs filmuoti šėlstančią minią, o vėliau su ja pasidaręs ir bendrą nuotaiką.

Queen koncertas Kaune 5.jpg

Queen © Jono Danielevičiaus nuotr.

Po ramesnės dalies suskambo energingesnės dainos – „Somebody To Love“, ir „Crazy Little Thing Called Love“. Tuomet publiką savo energiją ir profesionalumu stebino R.Tayloras, surengės asmeninį įspūdingą būgnų pasirodymą. Po jo solo nuskambėjos gerbėjų mėgstama „Under Pressure“.

Queen Kaunas

Queen © Jono Danielevičiaus nuotr.

A.Lambertas susirinkusiai publikai taip pat pristatė ir savo autorinę dainą – „Whataya Want From Me“. Netrukus areną apšvietė vaivorykštės spalvų lazeriai, suskambo daina „Who Wants To Live Forever“. Koncerto pabaiga finišavo su kūriniais „Radio Ga Ga“ ir „Bohemian Rhapsody“. Tačiau iškviesta publikos ovacijų grupė „Queen“ grįžo bisui. Tuomet scenoje suskambo legendinė – „We Will Rock You“, o visą įspūdingą pasirodymą vainikavo „We Are The Champions“, kurią A. Lambertas atliko savo galvą papuošęs didžiule auksinė karūna. Visa publika atlikėjui pritarė kartu. Konfeti, audringi plojimai ir „Queen“ drauge iškelta Lietuvos vėliava finale – toks įspūdingas buvo pasirodymo finalas, kurį tikrai galima pavadinti metų koncertu.

Queen Kaune

Queen © Jono Danielevičiaus nuotr.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: