Krautuvininkas Asadas Shah.

Musulmonas kaltinamas žiauriu kito musulmono, linkėjusio krikščionims „laimingų Velykų“, nužudymu.

Gerai žinomas krautuvininkas Asadas Shah buvo nudurtas, o vėliau jam sutrypta galva, šalia jo paties parduotuvės, Minardo gatvėje, Glazge. Tai nutiko vos po kelių valandų, kai vyras socialiniame tinkle pasidalino širdinga žinute, linkėdamas krikščionių bendruomenei laimingų Velykų. Paramedikai dar bandė kautis dėl pakistaniečio gyvybės, tačiau vyras ligoninėje mirė.

Suimtas 32-jų įtariamasis. Policijos manymu, nusikaltimas paremtas religine netolerancija, o sulaikytasis – taip pat musulmonas.

Ankstesniuose savo įrašuose Facebook tinkle, ponas Shah ragino žmones atsisakyti bet kokio smurto bei neapykantos vardan „besąlygiškos meilės visai žmonijai.“ Vyras nuolat ragino mylėti vieniems kitus nepaisant rasės ar realigijos. Paskutiniame savo įraše jis rašė, – „gero penktadienio ir linksmų Velykų, ypač mano mylimai krikščionių tautai.“

Žinia apie pono Shah mirtį šokiravo visą bendruomenę. Gyventojai vyrą apibūdina, kaip „visos bendruomenės ramstį.“ Kitą dieną draugai ir kaimynai nenuilstamai rinkosi prie policijos užtvaros, šalia jo parduotuvės, pakalbėti su policijos pareigūnais, ar pagerbti mirusįjį.

Gyventoja Izabela Graham (64) teigė, jog  Shah buvo įdarbinęs jos dukrą, kuomet ši buvo jaunesnė. Ji puolė į ašaras sužinojusi apie vyro mirtį, – „Jis buvo nuostabus, geras vyras. Jis nieko nenuskriaustų, niekas visame mieste negalėtų pasakyti apie jį nieko blogo.“ Daugybė gėlių bei užuojautos laiškų pasiekė įvykio vietą.

Islamą išpažystantis teroristas nužudo Prancūzijos pareigūną ir jo žmoną, viską transliuodamas per Facebook

Teisėsaugai jau žinomas radikalus islamo išpažinėjas Larossi Abballa (25) nudūrė vieną Prancūzijos policijos viršininkų jo paties namuose, tada nukankino jo žmoną jų mažamečio sūnaus akyse, o visą tai gyvai transliavo Facebook paskyroje.

Sukrečianti ataka ivyko Magnanvillyje, esančiame maždaug 55 km į šiaurę nuo Paryžiaus. Viskas pasibaigė po trijų valandų konfrontacijos, kuomet prancūzų tarnybos šturmavo namus, išgelbėjo berniuką ir nužudė Abballą.

Islamo valstybė paviešino vaizdo įrašą, kuriame Abballa prisipažįsta, – „ką tik nužudžiau policijos pareigūną ir jo žmoną,“ perspėdamas, kad užpuolikai surengs daugiau „staigmenų“. Žudymų metu Abballa taip pat rašė Twitter, bei Facebook paskyrose, – „nežinau ką darysiu su berniuku.“

Jean-Beptiste Salvaingas (42) ne tarnybos metu buvo užpultas šalia savo namų, kur pakartotinai buvo badomas į pilvą. Jo žmona (36), kuri dirbo sekretore vietinėje policijos nuovadoje, buvo nužudyta peiliu namų viduje, kol už sofos slėpėsi vos trejų metų sunus. Prancūzijos reikalų ministras skerdynes pavadino „apgailėtinu teroro išpuoliu.“

Žudiko mašinoje buvo rastas koranas, galvos skara ir dar dvi knygos. Jo namuose, kaip teigiama, rastas kitų jo taikinių sąrašas įskaitant policijos pareigūnus bei žurnalistus. Abballa jau anksčiau buvo teistas ir buvo laikomas pavojingiausių asmenų sąraše, tačiau jokių įrodymų prieš jį iki šio įvykio nepavyko rasti.

Prancūzijos valdžia perspėja, jog ne tik Prancūzija, bet ir Europa ir visas vakarų pasaulis, kaip parodo pastarieji įvykiai, yra pavojuje. Vidaus reikalų ministras Bernardas Kazeniova pranešė, kad dėl ženkliai padidėjusios rizikos policijos pareigūnams ir jų šeimoms, jiems bus leista savo tarnybinius ginklus laikyti ir namuose.

Musulmonas Pakistane nužudė sesę „dėl garbės“, po to, kai kolegos jį erzino dėl sesers santuokos su krikščioniu.

Musulmonas Pakistane pripažino žiauriai nužudęs savo seserį, tikindamas, jog jis neturėjo kitos išeities, kadangi ši ištekėjo už krikščionio.

Mubeen Rajhu (24) iš Lahoro, šių metų rugpjūtį, šovė savo sesei Tasleem (18) į galvą, jos pačios namuose.

Vyras paplūdo pykčiu, kuomet jo kolegos sužinojo apie jo sesers santykius ir įkyriai erzino jį maždaug du mėnesius. Vienas vyrų, Ali Raza pasakoja, – „Jie sakydavo, – „Negi tu negali nieko padaryti? Kas tau negerai? Koks tu vyras?“ O jis mums atsakydavo, – „Jei nebaigsit, aš nusižudysiu! Baikit!” O vaikinai atsakė, – „ Būtų geriau, jei nužudytum savo sesę. Jau geriau, nei leisti jai tęsti tokius santykius.“ Kartą Rajhu jiems pranešė, jog nusipirko pistoletą, ir vieną rugpjūčio dieną tiesiog nustojo rodytis darbe.“

Nuteistasis teigia, kad yra pareikalvęs sesers prisiekti Koranu, kad niekada netekės už krikščionio, net jeigu dėl jos būtų atsivertęs į islamą. Įbauginta mergina prisiekė, o vėliau pabėgo su išrinktuoju ir susituokė slaptai. Vyras teigia, – „Neturėjau kito pasirinkimo. Nebuvo jokių riksmų. Tiesiog ją nušoviau.“

Aukos tėvas taip pat kaltina savo dukrą dėl jos pačios mirties ir suteršto šeimos vardo, o šeimos kaimynai didžiuojasi tokiu žudiko poelgiu, teigdami, kad negalima niekam leisti tuoktis su kitos religijos išpažinėjais.

Žudymų dėl garbės skaičius Pakistane yra ženkliai pakilęs: praėjusiais metais buvo nužudyti 1 184 žmonės, ankstesniais metais – 1 005, o dar ankstesniais – 869. Didžioji dalis aukų yra moterys, nužudytos vyriškos lyties giminės ar šeimos draugo. Dažniausia skerdynių priežastis – moters atsisakymas tekėti už jai išrinkto vyro arba reikalavimas nutraukti smurtinius santykius.

Musulmonas imigrantas iš pykčio nužudo savo septynmetę dukrą, kai motinos advokatas netyčia nusiuntė jam naują mažametės adresą

Mary Šipstone (7) 2014 lapkričio 11 dieną buvo nužudyta šalia savo mamos, ant namų slenksčio. Nelaimė įvyko, kuomet jos tėvas Yasser Alromisse (46), iš kurio buvo atimtos tėvystės teisės, išsiaiškino naująją dukros gyvenamąją vietą ir kurį laiką slėpęsis automobilyje netoliese jų namo, nušovė savo dukrą.

Lindsy Šipstone prieš savo vestuves 2005 metais atsivertė į islamą, vienerius metus po to, kai Alromirsse nelegaliai atvyko į Didžiają Britaniją. Tačiau moteris vėliau atsisakė naujojo tikėjimo ir paliko savo smurtaujantį vyrą. Kai moteriai atiteko visos globos teisės, moteriai ir jos dukrai buvo suteiktos naujos tapatybės bei nauja gyvenamoji vieta. Tačiau, kaip teigiama, moters advokatas kartu su dokumetais, siųstais buvusiajam vyrui, nurodė ir naująją jos gyvenamąją vietą. Vyras nušovė savo dukrą, o vėliau mašinoje nusišovė pats. Mergaitė buvo nuvežta į ligoninę, tačiau dėl sunkių sužalojimų mirė.

Mergaitės motina teigia nesitikėjusi tokių buvusio vyro veiksmų, – „Kai paskutinį kartą mačiau jį teisme, maniau, kad jis gali bandyti ją iš manęs atimti. Tačiau net nepagalvojau, kad jis gali bandyti ją nužudyti.“

Mama pasakoja, kad Mary buvo laimingas vaikas – grojo smuiku, šoko, augo, kaip asmenybė. Ji jau skaičiavo dienas iki aštuntojo savo gimtadienio. Moteris teigimu nebuvo imtasi visų saugumo priemonių, o dėl net penkis metus trukusio teismo dėl globos, žmonės neįvertino pavojaus rimtumo. „Pavojus yra didžiulis, turėjome mažiausią šansą, ir tuomet Mary buvo nužudyta“ – sielvartauja moteris.

Pareigūnai įvykį pavadino tyčine žmogžudyste, bandant atimti dukrą iš motinos, kadangi pats vyras pralaimėjo karą dėl globos.

Arabų atvykėlis“ Švedijoje nuduria penkiolikmetį lietuvį

Broby mieste, Švedijoje, sausio 11 dieną, savo mokykloje buvo nužudytas lietuvis Arminas Pileckas (15). Vaikinas buvo nudurtas vieno iš klasės draugų – keturiolikmečio Sirijos pabėgėlio.

Kaip teigiama, vaikinai buvo susipykę lapkritį arba gruodį, kas buvo nufilmuota klasės draugų, tačiau tragiška ginčo atomazga įvyko pirmąją naujojo semestro dieną.

Žudiko tėvas teigia, jog Arminas prie jo sūnaus kabinėjosi ilgą laiką, o mokykla nesiėmė jokių veiksmų. Kitą vertus, Pilecko tėvai tikina, jog jaunasis siras seksualiai priekabiavo prie vienos merginos jų klasėje, o Arminas ją tiesiog gynė. Dėl patirtos gėdos prieš klasės draugus, vaikinas prisiekė Arminui atkeršyti, – „jis tai pasakė net mokyklos vadovybei (po pirmojo konflikto)“ – teigė Armino tėvas. Vyras taip pat neigia, jog jo sūnus galėjo kabinėtis prie klasės draugo, kadangi kiekvienas, net ir menkiausias įvykis, kaip pavėlavimas į pamoką, yra pranešamas tėvams.

Pileckų šeima Švedijoje buvo apsistojusi laikinai, o klasės draugai Arminą apibūdino, kaip „klasės sielą,“ žmogų, kuris visada pralinksmis ir pagelbės.

Armino tėvas teigė, kad situacija su pabėgėliais Švedijoje darosi nevaldoma. Pileckas minėjo situaciją, kuomet grupė pabėgėlių mėgino išžaginti lietuves moteris, tačiau nebuvo nuteisti, o tiesiog privalėjo dėvėti sekimo apyrankes. Vyro teigimu švedai vengia kalbėti viešai apie tokius įvykius, net merginos, kurią Arminas gynė, tėvai nedrįsta kalbėti su lietuvių šeima.

Taip pat skaitykite: Nužudei moterį – nelaimingas įsimylėjėlis, nužudei vaiką – į elektros kėdę?

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: