Kino filmo „Naktis su uošviu“ kadras

Didžiausias triukas, kurį teko atlikti „Naktis su uošviu“ filmo kūrėjams, tai dvidešimt dvejų filmavimo dienų kelionė per 35 skirtingas vietas Los Andželo mieste. Ir visa tai atlikti su minimaliu, nepriklausomo kino, biudžetu.

Filmas pasakoja apie du vyrus, poną Gallo (vaid. J. K. Simmons), aplink pasaulį keliaujantį verslininką, ir Martiną, kurio vaidmenį atliekantis Emile Hirsch savo personažą įvardina sojų varškę dievinančiu „hipsteriu“. Kartu jie ieško kažkur pradingusios Džilės (vaid. Analeigh Tipton) – buvusios Martino merginos ir pono Gallo dukros. Kelionės metu du vienas kito nemėgstantys vyrai leidžiasi į beprotiškų nuotykių kupiną kelionę Los Andželo mieste.

Filmo režisieriui Gavin Wiesen teko neeilinis iššūkis – sukurti juokingą, visiškai skirtingų vyrų draugystės istoriją, perkeliant veiksmą į priešingas šiuolaikinės kultūros vietoves. Vieną akimirką veiksmas vyksta nuo tatuiruotų paauglių perpildytame sulčių bare, o jau kitą – prestižiniame Beverli Hilso restorane, pakeliui dar užsukant į nemadingą naktinį klubą Holivude.

thumbnail_02

Kino filmo „Naktis su uošviu“ kadras

Filmavimą 35 skirtingose vietovėse teko sutalpinti į 22 dienų grafiką. Žinant ribotą filmo biudžetą, užsisakyti estetiškas ir erdviškai tinkamas vietas nebuvo paprasta, jau nekalbant apie visos filmavimo komandos pervežimą iš vieno Los Andželo kampelio į kitą. Išsprendus visus logistikos košmarus, viena problema vis tiek išliko – trūko laiko, todėl teko keisti scenarijų tam tikrus aktorių pokalbius perkeliant į keliones automobiliu ar įlipant bei išlipant iš jo.

thumbnail_03

Kino filmo „Naktis su uošviu“ kadras

Daug kitų scenarijaus pakeitimų teko atlikti tiesiog filmavimo metu, pasitarus su patyrusiais aktoriais. Vis dėlto, galutinis rezultatas prilygsta „Oskarui“ nominuotiems filmams, turintiems net 20 kartų didesnį biudžetą.

Nepaprasta vienos dienos ir nakties kelionė – „Naktis su uošviu“ – kinuose nuo balandžio 21 d.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: