Valstybės nefinansuojama organizacija „Magic Wheelchair“ siekia pakeisti vaikams įprastus neįgaliųjų vėžimėlius į išskirtinius Helovino kostiumus. Šis projektas buvo sukurtas Riano Veimero, kurio trys vaikai kenčia nuo stuburo raumenų atrofijos. Jo sūnui Keaton‘ui buvo trys metai, kai pirmą kartą atsisėdo į vežimėlį. Prieš vieną Helovino šventę, tėvas žinodamas, jog jo sūnūs trokšta tapti piratu, nusprendė padovanoti nepakartojamų įspūdžių dieną. Tėvas žinodamas, jog kiekvienam piratui privalu turėti savo laivą, jis sugalvojo neįgaliųjų vėžimėlį sujungti su laivo modeliu. Veimeris teigė, jog jis nežinojo kaip ir ką darys, bet tikėjo, jog jam pavyks. Jo nuomone gyvenime yra tikslų ar svajonių, kurių įmanoma pasiekti.

Po septynerių metų, jis įkūrė „Magic Wheelchair“ kompaniją, kurioje jis dirba su kitais komandos nariais ir vienam vežimėliui sukurti skiria nuo 100 iki 200 valandų. Rianas Veimeris džiaugiasi:„ Suteikti šeimai ir vaikams tai, ką jie turės daugybę metų yra nuostabu. Į mano vaikus yra žiūrima kaip į įžymybes, o ne su liūdesiu ar gailesčiu. Tai nėra vaistai. Norėčiau, kad aš būčiau protingesnis ir sugalvočiau kažką panašaus, tačiau tai yra vaistas dienai, kuris padeda užsimiršti, o aplinkiniams žvelgti į juos kaip į vaikus, o ne invalidus vėžimėlyje.

3

Šiemet, kompanija „Magic Wheelchair“ kuria ir kitokius kostiumus, kaip Ledo šalies pilis, Vėžliukų nindzių autobusas, Mario kartingas ar Kempiniuko Plačiakelnio automobilis – valtis. Riano Veimaro sūnus Bryce taip pat turės Galaktikos sergėtojų kosminį laivą, o Keaton‘as gaus populiaraus filmo Juros periodo pasaulio baisiausią dinozaurą Indominus Rex‘o kostiumą.

2

Norėdami įsigyti tokius kostiumus, tėvai, kurių vaikai yra nuo 5 iki 17 metų turi užpildyti anketą arba atsiųsti 1-3 minučių video įrašą, kuriame jie kalba apie tai, kuo jie norėtų būti Helovinee ir kodėl juos verta pasirinkti. Kompanijos „Magic Wheelchair“ vizija yra pradžiuginti kiekvieną vaiką bei pakeisti jų vėžimėlį į kažką šaunaus sukurto „Magic Wheelchair“ darbuotojų rankomis bei vaikų vaizduotės.

4

5
8

9

10

11

12

13

14

Taip pat skaitykite: Día de Muertos – kitokia mirusiųjų šventė Meksikoje [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: