Ethanas Suglo Asmeninio archyvo nuotr.

Trejų metų berniukas Ethanas Suglo, gimė su organais išorėje, dėka netikėtai sutiktų Britanijos gydytojų berniuko gyvybė išgelbėta. Etanas Suglo gyvena Ganoje, vakarų Afrikos valstybėje,  jo gyvenimą apsunkino pilvo sienos defektas pavadinimu „Exomphalos“.

Praėjusią vasarą, gydytojas Davidas Williamsas buvo Ganoje ir lankė savo dukrą, kuri vietos gyventojus mokė anglų kalbos ir dirbo radijo laidoje, tuo metu jis sutiko Ethano tėvą Charles, kuris taip pat dirbo radijo stotyje. Daktaras buvo paprašytas apžiūrėti berniuką ir tuo metu negalėdamas padėti per metus jis ir jo žmona Jacquie padėjo surinkti apytiksliai 51.000 svarų, kad skraidintų pradedantį vaikščioti kūdikį į Jungtinę Karalystę ir atliktų jam operaciją.

Žvelgiant atgal į tą dieną, kai 2015-tųjų liepą daktaras sutiko Ethaną, Williamsas sakė: „Kai aš ruošiausi išeiti, manęs paprašė, kad apžiūrėčiau Ethaną, nes esu gydytojas. Taigi, aš nuėjau, manydamas, kad pamatysiu mažą Afrikos berniuką su išpūstu pilveliu… prasta mityba ir kirminais, bet kai pamačiau jį, aš buvau tikrai sukrėstas to, ką mačiau. Aš niekada nebuvau matęs to anksčiau ir nemanau, kad kada nors išvis tai mačiau savo karjeroje. Nors buvau gydytoju 20 ar 30 metų, niekada nebuvau matęs tokio atvejo. Tuo momentu aš nebuvau įsitikinęs kas bus, bet žiūrėdamas į berniuko tėvo akis pasakiau, kad padarysiu tai ką galėsiu, kad tik jį išgelbėčiau.“

Daktaras sakė, kad būtų susisiekęs su Ganos ar Nigerijos chirurgais ir operacija būtų atlikta vietoje, bet greitai tapo aišku, kad Ganos ligoninės neturėjo tam reikalingų įrenginių ir patirties. Daktaras Williamsas susisiekė su Anglijos profesoriais ir chirurgais. Pediatras chirurgas, John Radcliffe ligoninėje, patvirtino, kad galės atlikti operaciją. Buvo pranešta, kad visa tai kainuos 25.000 svarų, todėl kovo mėnesį buvo pradėta lėšų rinkimo kampanija, tam, kad būtų padengta operacija, skrydžiai ir papildomos išlaidos. Dėka tokių renginių, kaip pyrago pardavimai, pusmaratoniai ir labdaros pagalba šiuo metu surinkta pinigų suma yra apie 51.000 svarų. Papildomi pinigai padės išgelbėti kitus sergančius vaikus.

Kalbant apie tai, kaip Ethaną paveikia jo būsena, daktaras Williamsas pasakė, kad berniuko tėvas papasakojo apie tai, kad žmonės jų gimtojoje šalyje vadina juos kaip „šeima su berniuku, kuris yra nėščias“. „Jie neleidžia berniukui išeiti iš namų, visi baksnoja jo pilvelį ir pateikia pastabas. Taigi, kai jis bus namie jis galės vėl eiti į mokyklą ir turėti normalų gyvenimą, žaisti futbolą ir būti normalus berniukas. Jis iš tikrųjų yra neįtikėtinas. Jis yra labai laimingas vaikas, labai gero charakterio. Atrodo, niekas jo nesutrikdė. Jis sutiko daug žmonių ir yra labai drąsus“, – pasakojo Charles. Ethano tėvas pridėjo, kad Daktaro ir ponios Williams gerumas „atneša daug džiaugsmo ir susijaudinimo“ jo šeimai. „Tai stebuklas“, – teigė jis.

11

Ethanas Suglo prieš ir po operacijos

15

Daktaras Davidas Williamsas su šeima

16

Mažasis Ethanas su tėčiu Charles

Taip pat skaitykite: Pasaulio rekordus laužanti 80-metė kultūrizmo atstovė: „Amžius – ne riba.“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: