Organizatorių archyvo nuotr.

Kauno apylinkės teismas neblaiviam įmonės automobilį vairavusiam kauniečiui R. N. paskyrė didesnę nei 1 400 Eur baudą, uždraudė trejus metus vairuoti transporto priemonę bei konfiskavo automobilio vertę atitinkančią pinigų sumą – 2 100 Eur.

Nuo baudžiamosios atsakomybės jo neišgelbėjo laiduoti už jį sutikusi ir 500-1000 Eur užstatą sumokėti siūliusi kaltinamojo sesuo. Teismas, remdamasis Aukščiausioji Teismo praktika, konstatavo, kad jaunesnės sesers auklėjimas neduos teigiamų rezultatų ir nepadarys įtakos ankščiau už analogišką nusižengimą bausto R. N.

,,Nors kaltinamasis anksčiau neteistas, visiškai prisipažino ir gailėjosi, tačiau yra šešis kartus baustas už administracinius nusižengimus. Tai neigiamai charakterizuoja asmenį ir rodo jo polinkį nusikalsti“, – bausmės skyrimo motyvus aiškino teisėja Laima Šeputienė.

,,Kaltinamasis yra savarankiška ir brandi asmenybė, todėl teismui kilo pagrįstų abejonių, kad jaunesnė sesuo, gyvenanti atskirai nuo jo, galėtų ženkliai pakeisti vis įstatymus pažeidžiančio žmogaus elgesį“, – sakė L. Šeputienė.

Bylos duomenimis, 52 metų R. N. šių metų liepos pradžioje Kauno rajone, Piliuonos kaime, vairavo įmonei, kurioje dirba pagalbiniu darbininku, priklausantį automobilį ,,Fiat Ducato“ būdamas neblaivus. Jam nustatytas 2,34 promilės girtumas.

Teisme R. N. aiškino, kad vartojo alkoholį iš vakaro, būtent – degtinę. Kitą dieną išgėrė dar du butelius sidro ir sėdo prie automobilio vairo, nes gerai jautėsi.

Baudą R. N. turi sumokėti per du mėnesius. Jei to nepadarys, bauda bus išieškoma priverstinai.

Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Info: Kauno apylinkės teismas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: