Romo Zabarausko ilgo metražo filmas „Nuo Lietuvos nepabėgsi“ sulaukė tarptautinio pripažinimo ir netrukus pasieks žiūrovus prancūzų ir anglų kalbomis. Nuo šios savaitės kino platintojai „Optimale“ ėmė pardavinėti lietuviško filmo DVD Prancūzijos, Šveicarijos ir Belgijos žiūrovams. Tuo tarpu kitą savaitę JAV įmonė „TLA Releasing“ DVD ir VOD formatais išplatins „Nuo Lietuvos nepabėgsi“ amerikiečių, britų, airių ir kanadiečių auditorijoms. Tiek „Optimale“, tiek „TLA Releasing“ savo šalyse lyderiauja filmų LGBT+ tema platinimo srityje. Išskirtines „Nuo Lietuvos nepabėgsi“ platinimo teises šios įmonės įsigyjo iš Didžiosios Britanijos prekybos agentūros „Wavelength Pictures“, koprodiusavusios Romo Zabarausko filmą.

„Džiaugiuosi, kad filmas, kuris mūsų šalį parodo labai neįprastai, turės galimybes plėsti savo tarptautinę auditoriją“, – teigė „Nuo Lietuvos nepabėgsi“ režisierius Romas Zabarauskas: „Tai dar tėra pati mano karjeros pradžia, todėl smagu, kad sulaukiame palaikymo ne tik Lietuvoje“. Šiuo metu kino kūrėjas rašo naujo vaidybinio ilgo metražo filmo „Advokatas“ scenarijų, kurio vystymui pelnytas Lietuvos Kino Centro, o taip pat asociacijos LATGA, Prancūzų instituto Lietuvoje ir privačių rėmėjų finansavimas.

„Nuo Lietuvos nepabėgsi“ pasakoja apie patį kino kūrėją Romą Zabarauską (Denisas Kolomyckis). Režisierius kartu su savo meksikiečiu vaikinu Carlos (Adrian Escobar) padeda gerai draugei, aktorei Indrei (Irina Lavrinovič) pabėgti iš Lietuvos po to, kai ji nužudo savo motiną ir pavagia jos pinigus. Greitai jų kelionė tampa beprotiškesne už bet kokį kino filmo scenarijų…

„Nuo Lietuvos nepabėgsi“ premjera įvyko Niujorke, Bušviko kino festivalyje, kur filmas pelnė antrosios vietos apdovanojimą ir legendinio kino kūrėjo Jono Meko komplimentų. Epizodinius vaidmenis filme sukūrė garsūs Lietuvos dainininkai Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Vaidas Baumila. Lietuvos žiūrovai filmą gali pamatyti „EPasaka“ namų kino teatro platformoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: