© Kastyčio Antanaičio nuotr.

Šventinio laikotarpio pradžią Kaune pažymėjo kalėdinių kompozicijų parodos atidarymas. Kuriant šią parodą susivienijo profesionalaus meno kūrėjai ir jaunosios kartos menininkai. Tapybos, grafikos, floristikos ir kiti kompoziciniai kūriniai parodoje atskleidžiami netradicinėje, į interjero dizainą integruotoje erdvėje.

Interjero dizaino centre „Artis“ eksponuojamoje kalėdinių kompozicijų parodoje galima išvysti grafiko Egidijaus Rudinsko, skulptoriaus Kazimiero Sigito Straigio, dailininkų Laimos Jonynaitės-Giedraitytės ir Alberto Olšausko bei Kauno taikomosios dailės mokyklos ir Kauno kolegijos jaunųjų menininkų kūrinius.

Parodoje eksponuojamų darbų autorius grafikas Egidijus Rudinskas pripažintas ne tik Lietuvoje, bet ir Jungtinėse Amerikos Valstijose. Jo kūrybos grafikos darbus yra įsigiję „Walker Art Centre“ muziejus  Mineapolyje, „FOGG“ meno muziejus Harvardo universitete bei kitos JAV ir Europos meno kūrinių galerijos.

Skulptoriaus Kazimiero Sigito Straigio darbai išsiskiria organiškumu – autoriaus vizija  kūriniuose nenusileidžia jos pateikimo formai. Parodoje eksponuojamas ir bene kontraversiškiausias skulptoriaus kūrinys „Atgaila“.

Stebint dailininkų Laimos Jonynaitės-Giedraitytės ir Alberto Olšausko darbus fantazija nukelia į jaukiausias gyvenimo akimirkas bei leidžia pasvajoti. Parodos lankytojo akį patraukia šiuos kūrinius persmelkusi spalvų ir kompozicijos simfonija.

Kauno taikomosios dailės mokyklos ir Kauno kolegijos jaunieji kūrėjai šventinėje parodoje pristato autorinius floristikos ir kitus dizaino kompozicinius darbus. Jaunųjų menininkų sukurti kūriniai, pagražinti natūraliais gamtoje randamais elementais, pasižymi kūrinyje panaudotų medžiagų kompleksiškumu. Jų sukurtuose kalėdiniuose kūriniuose visi komponentai susilieja į vieną kompoziciją pilnai išpildančią kūrinį.

„Parodos autorių kūriniai integruoti į dizaino centro interjerą, todėl čia galima išvysti įvairių jaukią aplinką kuriančių detalių praktinį pritaikymą interjere. Kiekvienas lankytojas gali pasisemti idėjų ir savo namų puošybai. Visi parodos eksponatai – rankų darbo kūriniai, spinduliuojantys jaukumu ir natūralumu, asocijuojasi su kalėdiniu laiku sodžiuje.“, – pasakoja interjero dizaino centro „Artis“ vadovė Živilė Šedvydienė

Interjero dizaino centro vadovės teigimu, parodos pavadinimas organizatoriams kilo į interjero centro erdvę komponuojant jaunųjų ir profesionalių kūrėjų darbus. Ž. Šedvydienė pasakoja, kad netikėtai apėmė jausmas, staiga nukėlęs į sodžiaus trobelę vakaro metu jaukiai rusenant židiniui ir stebint per langą, kaip žemę užkloja sniegas.

Peržvelgus visus parodoje eksponuojamus kūrinius tampa sudėtinga atskirti, kurie darbai priklauso jauniesiems kūrėjams, o kurie – profesionalaus meno kūrėjams. Idėjų bei kruopštumo nestokojantys jaunieji ir profesionalūs darbų autoriai sukūrė išties įspūdingą simfoniją, o jų praktiškai į interjerą integruoti kūriniai išpildė kalėdinės interjero puošybos detalių parodos viziją.

„Kalėdinę dvasią namuose galima sukurti ne tik pasipuošiant eglutę, bet ir kitokiomis jaukiomis, šventine nuotaika alsuojančiomis detalėmis. Žinoma, toks interjero puošimas reikalauja daugiau laiko ir fantazijos, tačiau rezultatas neretai gali pranokti didžiausius lūkesčius“, – pasakoja Živilė Šedvydienė.

Parodą interjero dizaino centre „Artis“ galima aplankyti iki 2015 m. sausio 1 dienos. Tam, kad būtų jaukiau žiūrėti eksponatus, parodos centre įsikūręs „Kavos draugas“ visus lankytojus nemokamai pavaišins karštos kavos puodeliu.

© Kastyčio Antanaičio nuotr.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: