Ernestine Shepherd / fb.com archyvo nuotr.

„Žmogaus amžius – tai nieko daugiau kaip tik skaičius pase.“, taip teigia Gineso rekordininke tituluojama, vyriausia lengvojo kultūrizmo atstovė pasaulyje Ernestine Shepherd. Moteris gimė 1936 metais ir šiemet ji atšventė garbingą 80 metų jubiliejų. Tačiau nustebsite pamatę, jog Ernestine tikrai neatrodo kaip sena miela močiutė, o atvirkščiai: tvirta laikysena, ištreniruoti raumenys ir nuo veido neblėstanti šypsena. Kaip  teigia pati moteris, visa tai – ilgų treniruočių ir meditacijos vaisius.

Ernestine sportu susidomėjo itin vėlai. Ji nebuvo iš tų moterų, kurios prisižiūrėtų savo mitybą, kasdien sportuotų ir stengtūsi pasiekti kažkokių rezultatų. Tačiau viskas pasikeitė, kai jai ir jos sesei Velvet kilo mintis pasportuoti ir pramankštinti sustingusius raumenis, kadangi moterys dirbo pasyvų, sėdimą darbą, pradžia nebuvo itin lengva. Tuo metu Ernestine buvo 56 metai. Susidomėjusios sportu, seserys panoro tapti kultūrizmo atstovės, tačiau netikėtai iš šio pasaulio pasitraukus sesei, Ernestine apėmė depresija. Ši liga iššaukė daugelį kitų: aukštas kraujospūdis, panikos priepoliai, nuotaikų kaita, per didelis cholesterolio kiekis kraujyje… „Įvardinkite man ligą ir greičiausiai aš atsakysiu, jog ją turiu“, – tuo metu teigė Ernestine. Tačiau didelis šeimos palaikymas ir tikėjimas Dievu ją įkvėpė pabaigti tai ką pradėjo su sese Velvet. Moteris tvirtai nusprendė, jog nori tapti lengvojo kultūrizmo čempione ir nesigrežiodama atgal pradėjo intensyviai sportuoti.

Būdama 71 metų amžiaus, ji pirmą kartą sudalyvavo kultūrizmo čempionate „Natural East Coast Tournament of Champions“ ir savo amžiaus ketegorijoje laimėjo pirmąją vietą, palikdama už savęs žymiai jaunesnes moteris. Pagauta azarto ir pajutusi pergalės skonį Ernestine nesustojo. Ji ir toliau aktyviai sportuoja, bėga ilgų distancijų maratonus, dalyvauja įvairiuose konkursuose. Taip pat ji veda užsiėmimus, seminarus vyresnio amžiaus žmonėms, kurie dvejoja pradėti sportuoti ar tiesiog nepasitiki savo jėgomis. Kaip teigia pati sportininkė, iš pradžių tekdavo dalintis patirtimi tik su keliomis moterimis, tačiau dabar jos grupėje yra ir daug vyrų. Pasitaiko tokių dienų, kai jos vedamų seminarų ateina pasiklausyti tiek žmonių, jog visi nebesutelpa į salę. „Vyresnio amžiaus žmonės jau turi savo nusistovėjusią rutiną, jie bijo naujovių ir stengiasi tekėti sena vaga. Tačiau tam esu aš. Savo pavyzdžiu siekiu įkvėpti vyresniuosius nebijoti keistis, siekti naujų tikslų ir išsivaduoti iš sąstingio“. Pradėjusi intensyviai sportuoti, sveikai maitintis moteris atsikratė visų ją kamavusių ligų ir šiandien teigia, kad dar niekad nesijautė tokia gyva ir pilna energijos kaip, kad jaučiasi dabar.

2

Visiems ieškantiems jaunystės ir sveikatos eliksyro Ernestine turi tik vieną atsakymą – sportas. Nereikia išlaidauti perkant neva jauninančius kremus, brangias procedūras ar saujas vaistų nuo užklupusių ligų. Visa tai galima padaryti sportuojant, mylint save ir skiriant tam laiko. Pavyzdžiui, moters dienotvarkė yra griežtai sustyguota. Ji keliasi 3h ryto, meldžiasi ir medituoja. Tuomet apie 4h bėga  maratoną, o 8h jau lieja prakaitą sporto salėje. Taip pat moteris sportuoja penkis kartus per savaitę vadamose treniruotėse savo klubo nariams ir kilnoja sunkumus su šios srities profesionalais. Žinoma, negalima pamiršti ir sveikos mitybos. Jos vyras Collin, su kuriuo ji jau santuokoje 52 metus, visokeriopai palaiko žmoną ir padeda jai sveikai maitintis, gamindamas subalansuotus, sveikus ir skanius patiekalus. Collin taip pat nevengia sportuoti kartu su Ernestine. Jie dažniausiai kartu bėgioja rytais ir abu dalyvauja moters vedamose treniruotėse vyresniesiems. Aktyvus laisvalaikis ir pozityvus požiūris į gyvenimą yra geriausi vaistai nuo senatvės ir su ja atkeliaujančių ligų.

4

Paklausta, kas ją paskatina atsiduoti naujiems iššūkiams, moteris atsakė, jog įkvėpimo toli ieškoti nereikia. „Šeima, Dievas, žmonių šypsenos ir nuoširdus dėkingumas už pagalbą siekiant tam tikrų tiklslų – tai variklis, kuris mane stumia į priekį.“ Ernestine Shepherd yra grynas įrodymas, jog su valios pastangomis nėra nieko neįmanomo, o žmogaus amžius nėra kliūtis veikti, sportuoti, atrasti savyje naujų talentų ir jaustis laimingam.

3

5

6

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: