© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Šiandien paskelbta kas laimėjo elnė Nobelio literatūros premiją. Švedijos karališkoji akademija iš visų pasaulio kūrėjų išskyrė japonų kilmės britų rašytoją Kazuo Ishiguro.
Japonijos mieste Nagasakyje 1954 metais gimęs K.Ishiguro yra žinomas tokiais kūriniais kaip „Dienos likučiai“ (The Remains of the Day) ir „Neleisk man išeiti“ (Never Let Me Go).

Pastarasis Kazuo Ishiguro kvapą gniaužiantis romanas buvo perkeltas į didžiuosius ekranus. Knyga pakliuvo į geras rankas: rašytojo Alexo Garlando ir režisieriaus Marko Romaneko filmas tokiu pat pavadinimu “Neleisk man Išeiti” sulaukė pozitivių atsiliepimų.

Knygos siužetas pasakoja apie trijų draugų, kurie užaugo kartu regis idiliškoje uždaroje Anglijos mokykloje, vaikystę, jaunystę ir paauglystę, ir kurie išsiaiškina, kad jie iš tiesų yra moksliniai eksperimentai skirti aukoti organus žmonėms už mokyklos ribų.

Meilės trikampis tarp trijų pagrindinių veikėjų. Autorius sugeba atskleisti kenčiantį ir žmogišką šių veikėjų aspektą, kas tikrai sustiprina charakterių formavimąsi.

Kazuo Ishiguro iš vis yra išleidęs aštuonias knygas, jos išverstos į daugiau kaip 40 kalbų.

Jau kelis metus iš eilės daugelis prognozavo nugalėtojų laurus japonų rašytojui Haruki Murakami, bet tai ir vėl nepasitvirtino.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: