Organizatorių archyvo nuotr.

Elektroninis sportas šiuo metu yra viena sparčiausiai augančių industrijų pasaulyje. Kone kiekvieną savaitę vykstantys vis nauji kompiuterinių žaidimų turnyrai sutraukia milijonus žiūrovų visame pasaulyje – turnyrų transliacijas internetu ir gyvai kasmet stebi vis daugiau žmonių.

Šis elektroninio sporto bumas puikiai pastebimas ir Lietuvoje. Mūsų šalyje kiekvienais metais daugėja elektroninio sporto renginių – pernai startavo žaidimo „Counter Strike“ Lietuvos moksleivių lyga, Vilnių sudrebino iki šiol didžiausias Baltijos šalių regiono turnyras „GameOn“, o praėjusį savaitgalį elektroninis sportas debiutavo lietuviškoje televizijoje, kuomet TV6 kanalas tiesiogiai transliavo Lenkijoje įvykusio žaidimo „League of Legends“ finalą. Labiau paanalizavus elektroninio sporto kultūros pradininkus Lietuvoje, negalime neišskirti Kauno technologijos universiteto studentų ir jų organizuojamo, jau tradicija tapusio renginio „InfoShow Lan Party“.

IT 3

Organizatorių archyvo nuotr.

Pirmasis „Infoshow Lan Party“ , gimęs net prieš 15 metų, buvo studentiškas renginys, skirtas kompiuterinių žaidimų entuziastams, tačiau kasmet jis tampa populiaresnis – jau trečius metus iš eilės dalyviai bus kviečiami į Kauno sporto halę, kuri kasmet darosi vis ankštesnė. Tai gali patvirtini šių metų renginio koordinatorius Simonas Ratkevičius. Pasakodamas apie artėjantį renginį jis neslėpė džiaugsmo jau kelis metus iš eilės renginio mušamais rekordais:
„Tiek 2015-aisiais, tiek 2016-aisiais pasiekėme rekordinį vienoje vietoje prisijungusių interneto vartotojų skaičių. Mūsų renginys vis auga ir yra vis geriau matomas ne tik Lietuvoje, bet ir kaimyninėse šalyse.“

IT 2Organizatorių archyvo nuotr.

Pasak Simono „Infoshow Lan Party“ suburia ryškiausius Lietuvos elektroninio sporto atstovus. „Kadangi mūsų renginys vyksta jau 15 metų iš eilės, dalyviai Infoshow Lan Party varžybas pradėjo traktuoti kaip savotišką Lietuvos čempionatą – dalyvavimas čia tapo prestižo reikalu visiems elektroninio sporto entuziastams mūsų regione,“ – pasakojo renginio koordinatorius.

IT 4

Organizatorių archyvo nuotr.

Jau paskelbta, kad „Infoshow Lan Party“ metu įvyks Lietuvoje ypač populiarių žaidimų „Counter Strike“, „League of Legends“, „Dota 2“, „Overwatch“, „World of Tanks“ ir „Rocket League“ turnyrai. Greta pagrindinių turnyrų organizatoriai žada ir keletą mažesnių renginių, skirtų mėgėjams. Taip pat renginio dalyviams numatomas 10000 eurų siekiantis prizinis fondas.


Balandžio 21-23 dienomis vykstančio renginio bilietai dalyviams ir žiūrovams jau prekyboje. Į didžiuosius turnyrus vykdomos išankstinės registracijos, kurių formas galima rasti „Infoshow Lan Party“ renginio puslapyje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: