Organizatorių archyvo nuotr.

Kauno Ąžuolyno pašonėje įsikūrusio viešbučio-restorano „Perkūno namai“ sodelyje birželio 2 d. vyko vasaros sezono atidarymo vakarėlis. Į geru oru nudžiuginusį vakarą rinkosi vasariškai nusiteikę kauniečiai.

Kviestinis vakaro svečias – keliaujančio restorano „Vakarienės namai“ šefas Tomas Ragauskas. Praėjusį savaitgalį „Burger fiesta“ renginyje Tomas su komanda gamino net 1000 mėsainių. Šį kartą jis, su pagalbininkais, surengė barbekiu šou – apie 50 svečių stebėjo, kaip griliuje jiems gaminami modernūs ir įmantrūs patiekalai. Lauke įrengtoje improvizuotoje virtuvėje vienu metu buvo serviruojama 50 porcijų – svečiai galėjo patys stebėti (ir suprasti) kaip vyksta darbas virtuvėje banketo metu.

Vakarienė buvo pradėta neįprastai – nuo grill deserto. Buvo pateikti lauže kepti bananai, su kokoso levandų capuccino, peletrūno ledais, brandintu sūriu ir azote virtais morengais.

222

Užkandžiui skanavo lėtai rozmarinų dūmuose kepta lašiša, pateikta su lauže keptais avokadais, žirnelių kremu, ožkos pieno sūriu bei grill arbūzais, marinuotais teriyaki padaže.

lasisa

Pagrindinis patiekalas – ypatingas gurmaniškas jautienos mėsainis su grilintomis krevetėmis, kukurūzų burbuolėmis, grill bulvytėmis.

Vakarą vainikavo įspūdingas mėsainių šou – panaudojant skystą azotą ir sausą ledą, stebint publikai, iš pagrindiniam vakaro patiekalui naudotų ingredientų buvo sukurtas maisto paveikslas.

99

Šefas Tomas patiekalų dekoravimui parinko lietuviškas žoleles ir žaismingai leido publikai spėlioti kokie tai augalai. Jis rekomenduoja patiekalų dekoravimui paieškoti valgomų augalų ir žolelių savo kieme ar darže – kai kurie augalai, laikomi tiesiog piktžolėmis, puikiai tinka patiekalams papuošti ar pagardinti. Tai ir balanda, kiškio kopūstai, jauni eglių ūgliai.

66

Tomas Ragauskas taip pat pasidalino keliais paprastais receptais – pavyzdžiui puikaus skonio ir burnoje tiesiog tirpusią lašišą lėtuoju būdu galite ir patys išsikepti namuose, orkaitėje. Tereikia nustatyti minimaliausią elektrinės orkaitės temperatūrą (pvz. 50 °C), parinkti ventiliatoriaus funkcija ir žuvį kepti joje 25 minutes.

55

Restorane „Perkūno namai“ šiuo renginiu buvo pradėtas vasaros sezonas. Nauji grill patiekalai jau nuo šio savaitgalio bus įtraukti į vasaros meniu. Restorano sodelyje, kuriame puikuojasi netgi šimtamečiai ąžuolai, įrengtos papildomos terasos, kuriose kviečiami pietauti bei vakarieniauti ar asmenines šventes švęsti visi kauniečiai. Didelis uždaras kiemas žavi savo ramybe ir natūralia gamta. Šalia Sporto halės įsikūrusiame šeimyninio stiliaus viešbutyje-restorane „Perkūno namai“ pasijausite lyg sodyboje, nors būsite viduryje miesto.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: