Organizatorių archyvo nuotr.

Kelionių traukiniais romantika, pro langus skriejantys Lenkijos, Vokietijos ar Šveicarijos kraštovaizdžiai – tokias galimybes atveria Europos traukinių sistema „Interrail“, prie kurios nuo birželio jungiasi ir „Lietuvos geležinkeliai“.

„InterRail“ pasus turintys keleiviai gali keliauti po Europos šalis traukiniais žymiai mažesnėmis kainomis, nei perkant atskirus bilietus. Lietuva – pirmoji iš Baltijos šalių, prisijungianti prie šio tarptautinio tinklo.

„Prisijungimas prie „Interrail“ sistemos užtvirtina naują „Lietuvos geležinkelių“ veiklos etapą – siekį gerinti susisiekimą traukiniais su Vakarų valstybėmis, pasiūlyti naujas atostogų kryptis bei plėsti kelionių traukiniais geografiją. Jei anksčiau kelionė traukiniu į Europą atrodė lyg mistika, šiandien tai – jau realybė“, – sako „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pavaduotojas, Keleivių vežimo direkcijos direktorius Linas Baužys.

Specialioje mobilioje programėlėje „Rail Planner“ jau galima rinktis kelionę traukiniu iš bet kurios Lietuvos geležinkelio stoties į bet kurią kitą Europos geležinkelio stotį – čia galima matyti planuojamą kelionės trukmę, reikiamus persėdimus, traukinių išvykimo/atvykimo laikus.

Kelionės visais „Lietuvos geležinkelių“ maršrutais „InterRail“ ir „Eurail“ pasus turintiems keleiviams kainuoja 20 proc. pigiau. Pasak L. Baužio, tai tik pirmasis žingsnis jungiantis prie tarptautinio tinklo. Jei šis etapas bus sėkmingas, ateityje bendradarbiavimą ketinama plėsti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: