© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Popiežius Pranciškus interviu, kuris buvo paskelbtas penktadienį, sakė, kad prašys Dievo patarimo, kai ateis laikas pagalvoti apie pasitraukimą, kaip padarė jo 87 metų pirmtakas Benediktas XVI.

Benediktas XVI pernai tapo pirmuoju nuo viduramžių atsistatydinusiu popiežiumi, pasitraukė iš viešojo gyvenimo ir dabar gyvena buvusiame vienuolyne už Vatikano sienų.

“Kadangi gyvename ilgiau, pasiekiame amžių, kai nebegalime tęsti darbų”, – sakė 77 metų Pranciškus interviu Barselonoje leidžiamam dienraščiui “La Vanguardia”.

Pasak pontifiko, Benediktas XVI parodė “didį gestą”, kai paliko savo, kaip Bažnyčios lyderio, pozicijas, atverdamas popiežių emeritų galimybę.

“Padarysiu tą patį, ką padarė jis: paprašysiu Dievo parodyti man, kai ateis laikas, ir pasakyti man, ką daryti, ir Jis tikrai man pasakys”, – sakė 1,2 mlrd. pasaulio katalikų dvasinis lyderis.

Popiežius užsiminė apie savo mirtingumą, kai pripažino, kad rizikavo vengdamas važinėtis uždaru “papamobiliu”.

“Negaliu sveikintis su žmonėmis ir pasakyti jiems, kad juos myliu, (būdamas) sardinių skardinėje, net jei tai – stiklas”, – sakė jis ir pavadino apsaugą “siena”.

“Tiesa, kad man kas nors gali nutikti, bet būkime realistai: mano amžiuje aš neturiu ko daug prarasti”, – sakė popiežius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: