Kadras is filmo "Mamytė"

Kovo 20 d. į Kauną su dvigubai daugiau filmų atvyksta didžiausias kino festivalis Lietuvoje – jubiliejinis „Kino pavasaris“. Be geriausių juostų, organizatoriai kauniečiams ir miesto svečiams žada daug įdomių susitikimų ir pramogų už kino teatro ribų.

„Pernai tuo pačiu metu Vilniuje ir Kaune vykęs festivalis sulaukė daug didesnio kauniečių palaikymo – festivalyje apsilankė 6 000 žiūrovų.  Prie tokios sėkmės daug prisidėjo ir mūsų partneriai Kaune –„Kauno kino studija“. Todėl šiais metais, jausdami tokį žmonių palaikymą, festivaliui Laikinojoje sostinėje, skirsime dar daugiau dėmesio ir pastangų“, – sakė vykdantysis festivalio direktorius Algirdas Ramaška.

Kaip niekad gausią „Kino pavasario“ filmų programą bus galima išvysti dviejose kino teatro „Forum Cinemas“ salėse. Kauno publikai bus pateikti geriausiai įvertinti ir žiūrovų labiausiai pamėgti filmai. Jubiliejinį festivalį atidarys kanadiečių režisieriaus Xavier Dolano filmas „Mamytė“, Kanų festivalyje pelnęs Žiuri prizą.

„Kino pavasario“ organizatoriai žada atvežti daug užsienio kino kūrėjų, kurie dalyvaus peržiūrose, pristatys filmus ir ves diskusijas.

„Dvi savaites truksianti išskirtinė šventė vyks ne tik kino teatruose, bet ir mieste. Aktyviai bendradarbiaujame su Kauno senamiesčio draugija. Visą Kauno senamiestį norime paversti savotiška festivalio būstine. Beveik visos senamiesčio kavinės ir barai ne tik pasipuoš šio ryškiausio Rytų Europoje kino forumo atributika, bet ir paruoš specialias staigmenas „Kino pavasario“ svečiams“, – teigė Kauno kino studijos direktorius Aurelijus Silkinis.

Be pramogų filmų mėgėjams, „Kino pavasaris“ į Kauną kvies ir filmų kūrėjus. Kovo 31-ąją Laikinojoje sostinėje svečiuosis didelis būrys kino industrijos profesionalų iš viso pasaulio. „Kauno kino studija“ jiems organizuos specialų galimybių turą, kurio metu Kaunas bus pristatytas kaip potencialus miestas investicijoms kino gamybos srityje bei išskirtinė erdvė filmavimo darbams.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: