Kino filmo „Priešnuodis gyvenimui“ kadras

Holivudo aktorius Dane DeHaan prisipažino, jog psichologinio trilerio „Priešnuodis gyvenimui“ filmavimo aikštelėje jam ne tik trūko miego, bet jis nuolat sapnavo košmarus.

Aktorius vaidina jauną specialistą poną Lokartą, kuriam tenka neįprasta užduotis – vykti susitikti su jo kompanijos vadovu Šveicarijos Alpėse įsikūrusiame sveikatingumo centre, kuriame vyksta keisti dalykai. Nuvykus ir atlikus tyrimus, pačiam Lokartui diagnozuojama tokia pat mįslinga liga, dėl kurios čia atvykę pacientai centre užstringa amžiams.

Filmuojantis itin realistiškoje režisieriaus Gore Verbinski („Meksikietis“, Karibų piratai“, „Rango“, „Vienišas klajūnas“) kino juostoje, lakią vaizduotę turintis D. DeHaan pradėjo sapnuoti košmarus.

Tam įtakos turėjo ir tai, jog visų siaubo scenų filmavimas vyko paeiliui – vieną dieną aktoriui tekdavo praleisti tamsioje vandens kameroje, o jau kitą – pririštam dantisto kėdėje. Dane DeHaan teigimu, nors dantisto grąžtas ir buvo guminis, įsijautus į vaidmenį viskas atrodė pernelyg realistiškai.

92

Aktorius taip pat prasitarė, jog net baigus kino juostos filmavimo darbus, miego sutrikimai tęsėsi dar keletą savaičių.

93

Netrukus tėčiu tapsianti kino žvaigždė atrodo itin jaunai – 31 m. vyras daugeliui labiau primena dvidešimtmetį – jam dažnai tenka rodyti amžių patvirtinantį dokumentą. Nuo vaikystės atsidavęs vaidybai, vos tik baigęs meno studijas, DeHaan be vargo rado darbą Holivude.

94

Tiesa, ankstesni darbai nė iš tolo neprimena įvykių patirtų „Priešnuodis gyvenimui“ filmavimo aikštelėje. Filmuojant sceną, kurioje jo personažas patenka į automobilio avariją, jam net išniro petys.

„Jis atsistatė atgal į vietą ir aš tiesiog tęsiau savo darbo dieną“, – šį įvykį su šypsena prisimena D. DeHaan.

Įmantrus ir ypač vizualus psichologinis trileris „Priešnuodis gyvenimui“ kinuose nuo kovo 17 d.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: