Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybė paskirstė 100 tūkst. eurų paramą jauno ir inovatyvaus verslo idėjoms įgyvendinti. Laureatus iš pusšimčio kandidatų atrinko ekspertų komisija, o šiam sprendimui antradienį pritarė Kauno miesto taryba.

„Džiaugiamės, kad šiemet sulaukta brandžių idėjų. Dėl to programa tapo dar solidesnė, o komisijos nariams teko ypatingas iššūkis renkant laureatus. Kiekvienas projektas buvo savaip įdomus ir vertas dėmesio. Atrinkti didžiausią potencialą turintys ir Kaunui daugiausia naudos galintys atnešti verslai. Jiems ir padalinta miesto parama, kuri neabejotinai prisidės prie jaunų, kūrybingų ir šiuolaikiškų idėjų įgyvendinimo“, – šiųmečius „Kauno startuolius“ pozityviai įvertino vienas programos iniciatorių Kauno vicemeras Simonas Kairys.

Finansinė miesto „injekcija“ artimiausiu metu atiteks šioms inovatyvioms verslo idėjoms: neinvazinis gliukozės kiekio kraujyje matuoklis „GlucoCarer“, naujoviškos medžiagos stereolitografiniams 3D spausdintuvams, skausmą malšinanti ultragarsinė apyrankė, mokomieji užduočių paketai Pradinukams.lt, cemento papuošalai – miesto architektūra, telpanti delne ir medicinos turizmo skatinimo projektas.

Pirmasis projektas jau yra pelnęs aukščiausią apdovanojimą prestižiniame JAV „Silicio slėnio inovacijų iššūkio“ konkurse „Geriausios pasaulinio masto inovacijos“ kategorijoje. Jo esmė – palengvinti naštą diabetu sergantiems žmonėms gliukozės kiekį matuojant ant ausies nešiojamu specialiu elektroniniu prietaisu, kuris duomenis pateiktų į išmaniuosius prietaisus. Iš Kauno miesto biudžeto jam skirta per 26 tūkst. eurų.

Trečius metus Kaune rengiama jaunimo verslo skatinimo programa „Kauno startuoliai“ šiemet sulaukė 49 paraiškų. Nuo praėjusių metų jos biudžetas buvo padidintas iki 100 tūkst. eurų, o vertinti idėjas ėmėsi specialiai tam suburta įvairių sričių profesionalų komisija, kurią sudarė bankininkai, investuotojai, verslininkai ir kiti kompetentingi ekspertai.

„Vos pasibaigus šių metų lėšų dalyboms, iškart pradėsime diskusiją, kaip „Kauno startuolių“ turėtų vystytis ir toliau progresuoti. Pokyčiai neišvengiami ir jų tikrai bus, nes tik taip galime tobulėti ir žengti koja kojon su inovacijomis“, – pabrėžė Kauno mero pavaduotojas S. Kairys.

Pasak jo, šiųmečiai startuoliai nestokojo įvairovės ir tuo pačiu įrodė, jog Kaune esama daug ambicingų bei kūrybiškų jaunų žmonių, kurių idėjas bei iniciatyvas miestas aktyviai skatins ir toliau.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: