Lesley Miller / facebook archyvo nuotr.

Teigiama, jog net 9 iš 10 moterų žvelgdamos į savo atvaizdą veidrodyje kartais pasijunta blogai, o kas penkta moteris taip jaučiasi visą gyvenimą. Kaip ir daugelis moterų, Lesley Miller, Rice universiteto Hiustone studentė, su savo kūnu ir nepatinkančiu atvaizdu kovojo daugybę metų. Jos kovos, kurių metu plėtojo savi kenkimą ir valgymo sutrikimus, neleido gėrėtis paprastais gyvenimo malonumais. Mergina laukė net du dešimtmečius, kol pagaliau galės nusipirkti pirmąjį maudymosi kostiumėlį ir nuotrauką paviešino Facebook paskyroje. Drąsus ir ryžtingas gyvenimo momento pasidalinimas su interneto bendruomene išplito lyg virusas ir sulaukė daugiau kaip šimtų „patinka“, daugybės komentarų bei pasidalinimų.

„Pastaruosius 18 metų savo gyvenimo aš gyvenau laukime. Aš nuolat savo kūną laikiau uždengtą ir paslėptą. Ir aš sau pasakiau, kad vieną dieną, pagaliau sau leisiu būti pamatytai. Aš pagaliau padarysiu visus dalykus, apie kurios svajojau, kai būsiu „pakankamai“. Pakankamai plona, pakankamai laiminga, pakankamai užtikrinta. Kai mano kūnas atrodys taip, kaip jį įsivaizduodavau“, – teigė mergina.

Savo pranešime mergina pasakojo detalią istoriją ir skaudžią vaikystę, kai būnat trejų, bendraklasiai klausė kodėl ji didesnė už juos. Septynerių, mergina meluodavo, tam, kad galėtų dalyvauti žmonių besirūpinančių savo svoriu susitikimuose. Devynerių, ėjo į svorio netekimo stovyklą. Sukakus vienuolikai metų, jai buvo atlikta skrandžio mažinimo operacija, kurios metu ji buvo jauniausias asmuo kuriam kada nors buvo atlikta tokia operacija. Penkiolikos, ji pjaustydavo savo odos perteklių. Dvidešimties, per devynis mėnesius ji prarado pusę savo kūno svorio ir galiausiai ji pavargo laukti. Dabar jai dvidešimt vieneri ir ji nusipirko savo pirmąjį maudymosi kostiumėlį! Drąsiame Facebook pranešime mergina pasakė, kad ilgą laiką buvo „susigėdusi ir tyli“, bet pagaliau nusipirko žavų, spalvingą maudymosi kostiumėlį ir ji atrodo nepriekaištingai.

„Jūs galite pamatyti viską. Nenormalų išsipūtimą ir riebalų ritinius. Kabančią papildomą odą. Nutysusias žymes, celiulitą, chirurginius ir mano pačios randus. Nerangų išsikišimą ant mano pilvo nuo skrandžio mažinimo. Aš noriu išmokti mylėti save visą, ne tik dalis, kurios yra „priimtinos“.  Paslaptis yra, kad aš visada buvau „pakankamai“. Ir jūs esate taip pat“, – po nuotrauka teigė Lesley.

Lesley Miller 2

Lesley Miller (dešinėje) su seserimi / Asmeninio archyvo nuotr.

Jauna mergina su savo kūnu kovojo kiekviename žingsnyje, todėl nusprendė studijuoti klinikinę psichologiją Rice universitete, tam, kad galėtų padėti kitiems žmonėms, kurie kovoja su panašiomis problemomis ir iš tikrųjų, ji turi žinutę kovojantiems. „Aš turiu geras kūno atvaizdo dienas ir blogas, ir aš vis dar turiu laikus, kai randu save palūžusią persirengimo kabinoje ar tikrinančią mitybos turinį. Aš nuolat dirbu tam, kad būčiau taikoje su savo kūnu ir besąlygiškai save mylėčiau.  Aš noriu, kad žmonės kūno atvaizdo gelmėse ar maisto sutrikime žinotų, kad nuo to yra pasveikstama“, – teigė mergina.

Lesley Miller 3

Lesley Miller (dešinėje) su seserimi / Asmeninio archyvo nuotr.

Fotografija ir istorija pritraukė tūkstančius komentarų, dauguma gyrė Lesley už jos drąsą. Nors mergina pasakojo, kad skrandžio operacija jai padėjo ne tik prarasti svorį, bet taip pat padarė ją sunkiai sergančią. Vis dėlto ji neslepia džiaugsmo atgavus savo kūną ir tiki, kad šis nuoširdus istorijos pasidalinimas turės galingą žinią ir įkvėpimą.

Daugiau: maudymosi kostiumėliai

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: