Vidas Bareikis / Organizatorių archyvo nuotr.

Trečias albumas, du muzikiniai klipai, dalyvavimas populiariame televizijos projekte, naujas spektaklis – Vidui Bareikiui 2016-ieji tikrai nebuvo nuobodūs. Po netrumpos pertraukos Vidas grįžta į Kauną, kur pasirodys gyvos muzikos klube ORIXO.

Menininkas, aktorius, režisierius, muzikantas, dėstytojas – Vido Bareikio veiklos sritys gana plačios. Nuo rudens pradėjęs dalyvauti LRT projekte „Auksinis Balsas“, atlikėjas nusifilmavo 15-oje laidų, kuriose išbandė save skirtinguose ir dar niekada anksčiau neišbandytuose žanruose bei vaidmenyse. „Tai buvo labai įdomi patirtis“ – sako Vidas Bareikis – „aš pats atsakiau sau kokį stilių noriu dainuoti, su kokia žinute noriu eiti į sceną. Įsitikinau, kad man patinka socialiniai reiškiniai bei temos, kurias galiu pastebėti ir apdainuoti – man nepavyksta dainuoti nepatinkančių dainų: tokių, kurios apie nieką“.

Nepaisant muzika užkimštos darbotvarkės, Vidas Bareikis nepamiršta ir teatro – neseniai debiutavo jo režisuotas spektaklis „Pasirinkimas“, kurtas kartu su menininko antro kurso globojamais akademijos studentais. „Tai dokumentinis teatras – vasarą kelias savaites stovyklavome su studentais, jie pradėjo pasakoti tikras savo gyvenimo istorijas, o galiausiai jos nugulė į spektaklį. Tai bendras mūsų visų darbas, net muzikinius intarpus gros pačių studentų grupė.“ – apie „Pasirinkimą“ pasakojo V. Bareikis.

Paklaustas apie artėjančias šventes muzikantas papasakojo, kad tai laikas, kada pagaliau bus galima atsipūsti nuo visų darbų ir lovoje pražiūrėti visas „Žiedų Valdovo“ dalis. „Kiekvienais metais per Kūčias važiuojame pas namiškius – visada aplankau savo tėtį, o kadangi Jurgos tėvai Palangoje, man kasmet tenka laimė pamatyti žieminę jūrą. Kadangi pastarasis laikas buvo gan įtemptas, jau laukiu, kol galėsiu atsipūsti ir ramiai praleisti metų pabaigą, kadangi kitų metų pradžioje jau bręsta nauji darbai“.

Labai laukiu artimiausių pasirodymų – klausytojai gali laukti tiek jau pamėgtų, tiek naujų, tiek ir „Auksiniame Balse“ gimusių kūrinių.“ – pasakojo muzikantas. „Kai kiekvieną savaitę filmuojiesi, vyksta repeticijos, neužtenka laiko dar ir soliniams koncertams. Tačiau kai esi atlikėjas, mėgstantis gyvus pasirodymus, mėgstantis pasitaškyti, o čia gaunantis tik užkąsti, bet ne pilnai pavalgyti – išsiilgsti koncertų“.

Artimiausias Vido susitikimas su klausytojais laukia Kaune, gyvos muzikos klube ORIXO, Jonavos g. 40 jau šį šeštadienį, gruodžio 17d.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: