Organizatorių archyvo nuotr.

Šiuo metu Lietuvos kinuose rodomas fantastinis veiksmo ir nuotykių filmas „Didžioji siena“ (angl. „The Great Wall“) tituluojamas vienu labiausiai intriguojančių šių metų kino projektų. 150 milijonų JAV dolerių kainavusi ir brangiausiu visų laikų Kinijoje sukurtu filmu tapusi juosta subūrė ištisą žvaigždyną – pagrindinį vaidmenį čia atlieka Mattas Damonas ir garsiausi Kinijos aktoriai, o Oskarais apdovanotiems scenarijaus autoriams diriguoja režisierius Yimou Zhang, kultinio filmo „Skraidančių durklų namai“ kūrėjas.

Filmo režisierius pasakoja, jog kuriant filmą komandos laukė nemažai sunkumų ir iššūkių. Vienas jų – tarptautinės komandos darbas Kinijoje. „Filmavimo aikštelėje susidūrė daugybės kultūrų atstovai, kurių darbo metodai nepaprastai skiriasi. Nebuvo lengva rasti priemones, tinkančias visiems mums“, – užsimena vyras, atskleidžiantis, jog filmuojant komandoje dirbo daugiau nei šimtas vertėjų! Tačiau sunkumai tykojo ne tik kalbų sferoje. „Kad ir kaip norėtųsi, negalėjome filmuoti prie tikrosios Kinų sienos – visgi tai architektūrinis paminklas. Teko statyti savąją… Ne tokią ilgą, tačiau pakankamai aukštą ir storą“, – šypteli režisierius, priduriantis, jog iš peties dirbo ir kostiumų bei rekvizitų skyrius, sukūręs keletą tūkstančių realybę atitinkančių kostiumų ir ginklų.

Organizatorių archyvo nuotr.
                                                                  Organizatorių archyvo nuotr.

Prabilus apie filmo biudžetą, kuomet planuoti 135 mln. JAV dolerių virto net 150, Y. Zhang atskleidžia, jog didžiąją išlaidų dalį sudarė vizualiniai filmo efektai, kuriuos kūrė legendiniai Industrial Light and Magic. „Negalėjome leisti, kad subūrus tokią komandą ir nuėjus tokį kelią vizualiniai efektai atrodytų prastai, todėl dirbome su geriausiais iš geriausių“, – pasakojimą tęsia kūrėjas, filmą „Didžioji siena“ pavadindamas vienu sunkiausių savo karjeros uždavinių. „Tačiau sunkumai grūdina, o sukūrus tokį filmą kokybės kartelė kitiems mano projektams kyla tik aukštyn“, – baigia jis.

Filmo siužetas žiūrovą nukelia į Viduramžių Kiniją. Klajoklis iš Vakarų – Viljamas (akt. Matt Damon) – prisijungia prie kinų armijos, susitelkusios prie Didžiosios sienos. Bendromis pastangomis, pasitelkdami visas turimas priemones, sąjungininkai turi atremti nežemiškų jėgų antpuolį, grasinančių Kinijai pražūtimi…

Daugiau informacijos www.kinokodas.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: