© Sara Ivermee nuotr.

Kūrybinga mama iš Jungtinės Karalystės Sara Ivermee atrado būdą, kaip vaikams, nešiojantiems klausos aparatus, jaustis niekuo neišsiskiriančiais iš bendraamžių. Populiariais super herojais ar ryškiomis gėlėmis papuošti klausos aparatai privertė vaikus didžiuotis ir norėti parodyti savo unikalius pagalbininkus girdėti.

Sarai Ivermee yra pažįstami sunkumai dėl klausos aparatų pritaikymo, kadangi jos ketverių metų sūnui jau keletas mėnesių po jo gimimo nustatytas visiškas kurtumas vienoje ausyje ir klausos praradimas kitoje. Ji dažnai nepaisydavo to, kad vaikai gali jaustis atsiskyrusiais dėl to, kad yra vieninteliai bendraamžių grupėje, dėvintys klausos prietaisą.

Tačiau po to, kai pastebėjo, kad jos bičiulės devynmetė dukra nemėgsta prietaiso savo ausyje bei jaučiasi kitokia nei jos draugai, S. Ivermee pasiūlė dekoruoti aparatą nagų lipdukais ir pažiūrėti, ar tai kažką pakeis. Pamačiusi, kaip jauna mergaitė džiaugiasi rezultatu, S. Ivermee kilo idėja padėti šeimoms sukuriant paprastą produktą, padidinsiantį vaikų, turinčių klausos sutrikimų, pasitikėjimą savimi.

Pernai S. Ivermee įgyvendino šią mintį, įkurdama įmonę „Lugs“, parduodančią pagal užsakymą pagamintus rinkinius, skirtus klausos aparatų dekoravimui. Įmonė sulaukė tarptautinio susidomėjimo: įkūrėja maloniai nustebo, kai pirmieji penki užsakymai atkeliavo iš Jungtinių Valstijų.

„Esu tokia patenkinta, kai į mano elektroninio pašto dėžutę plūsta laiškai su padėkomis ir nuotraukomis su laimingais vaikais, dėvinčiais dekoruotus klausos aparatus.“ – savo tikslą mano pasiekusi idėjos sumanytoja S. Ivermee. Jos sūnus kiekvieną mėnesį gali pasirinkti naują dizainą ir taip priverčia pavydėti netgi girdinčius draugus!

© Sara Ivermee nuotr.

Taip pat skaitykite: Ruslanas Vaškevičius – iššūkių nebijantis baltarusių menininkas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: