"Tattad Tattad" dainos kadras

Net jei nesate Bolivudo aistruoliai, ar netgi nesate girdėję apie šią kino industriją, pats laikas būtų nukreipti į ją savo žvilgsnius, nes šalis kurioje gyvena daugiau nei milijardas gyventojų visuomet turi ką pasiūlyti.

Bolivudas – tai pravardė, kuria apibūdinama hindi kalba kuriamų filmų industrija. Ši industrija yra Mumbajuje. Formaliai ši kino industrija vadinama – hindi kinu. Terminas Bolivudas, dažnai klaidingai naudojamas apibūdinti visą indišką kiną, nors jis apima tik 43% viso indiško kino. Kitos kino industrijos, kuria filmus kitomis Indų kalbomis.

Pavadinimas kilo iš Bombay (senasis Mumbai pavadinimas) ir Holivudo, amerikietiško kino industrijos centro. Gaila, bet Bolivudas kaip fizinė vieta neegzistuoja.

Daugelis mano, kad toks pavadinimas verčia žmones manyti, kad ši industrija yra tik neturtingas Holivudo pusbrolis. Ir tikriausiai jie teisūs, kadangi Indija turi išties gerų filmų, kurie tikrai neatitinka šio termino stereotipų.

Nors Bolivudas sukuria apie 800-900 filmų per metus (du kartus daugiau nei Holivudas), tai tik vienas iš Indijos kino centrų, ir hindi kalba yra tik viena iš 22 oficialių Indų kalbų. Pavyzdžiui, yra Kollywood industrija, kuri kuria filmus Tamil kalba.

Hindi kinas nėra naujas, tiesa sakant, jie kuria filmus Indijoje jau nuo 1900 metų. Ši industrija turi labai ilgą ir turtingą istoriją Indijoje ir tokios žvaigždės kaip Raj Kapoor, yra dievinamos kartomis.

Tiesa pasakius, amerikiečiai stebisi, kokio dydžio ir kokio lygio žvaigždėmis tampama Bolivude ir kokie ištikimi yra jų aistruoliai. Žvaigždės tokie kaip Amitabh Bachchan ir Shahrukh Khan yra kaip pusdieviai. Kai jie nusičiaudi, sekančia dieną apie tai rašys laikraštyje.

Dar turėtumėte žinoti, kad Bolivudas yra kaip viena didelė šeima, kurioje pilna keršto, tarpusavio nesutarimų, pavydo ir apkalbų. „Karališkoji“ Bolivudo šeima yra Kapoor. Patriarchas Prithviraj Kapoor buvo šios industrijos pradininkas, kuris pradėjo karjerą kaip aktorius nebyliajame kine.

Jo sūnus Raj Kapoor, yra legendinė ir labiausiai mylima indiško kino žvaigždė. Bolivude susekti visas šeimas būtų sudėtinga, bet ryškiausios yra Kapoor, Deol ir Khan.

Dar vienas faktas apie Bolivudą yra tai, kad šią industriją yra užvaldę vyrai. Lyčių disbalansas Bolivude, atspindi ir lyčių disbalansą Holivude. Garsiausi vardai, daugiausiai pinigų uždirbantys ir daugiausiai įtakos turintys, yra vyrai.

Didžioji dalis moterų Bolivude, yra žinomos dėl jų grožio. Tarp jų yra daug buvusių modelių ir grožio konkursų laimėtojų. Didžioji dalis, net nemoka vaidinti, bet tai nesvarbu, kadangi jos atlieka tik labai mažus vaidmenis filmuose.

Dvi ryškiausios Bolivudo moterys yra laimėjusios gražiausios pasaulio moters apdovanojimus – Aishwarya Rai-Bachchan ir Priyanka Chopra. Darosi aišku, kad moterims Bolivude atsiranda vietos tik tuo atveju, jeigu jos yra išskirtinio grožio arba itin gerai vaidina.

Geriausios aktorės Bolivude yra Farah Khan, Aparna Sen, Mira Nair, Kiran Rao ir Deepa Mehta.

Taip pat skaitykite: „Baahubali“ – „stiprus vyras“ arba galingas Bolivudo atsakas Halkui ir Supermenui [Žiūrėti filmą tiesiogiai]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: