Karsten Thormaehlen nuotr.

Dr. Shigeaki Hinohara buvo japonų gydytojas. Hinohara ilgaamžiškumo patarimai, išdėstyti “Japan Times”, apžvelgia viską nuo sveikatos iki laimės, suteikia informacijos apie jo asmeninį ilgaamžiškumą. 1911 m. Gimęs Hinohara savo gyvenimą skyrė medicinos reformoms. Nuo 1941 m. Jis glaudžiai bendradarbiavo su Šv. Liuko tarptautine ligonine, kur pristatė įrangą, skirtą karo aukoms gydyti, ir pasisakė už asmeniškesnį ir individualų požiūrį į pacientus bei gydymą. Be jo darbo su Šv. Luko ligonine, jis taip pat buvo veiklus ir kitose sferose, pavyzdžiui statė vaikų miuziklus, bei parašė knygą, kuri sulaukė milžiniško populiarumo. Autoriui tuo metu buvo 101 metai.

Dėl šių pasiekimų ir dėmesingo požiūrio į kasdienį gyvenimą, Hinohara buvo žmonių įkvėpimas ne tik Japonijoje, bet ir už jos ribų. Ir netgi po jo mirties žmonės neabejotinai ir toliau atsižvelgs į jo išmintį ir patarimus.

12 patarimų ilgalaikiam gyvenimui, kuriuos atskleidžia 105 metų amžiaus ilgaamžiškumo ekspertas dr. Shigeaki Hinohara:

1. SVEIKAI MAITINKIS

“Visi žmonės, kurie gyvena ilgai, nepriklausomai nuo tautybės, rasės ar lyties, turi vieną bendrą dalyką: neturi antsvorio. Vietoje pusryčių aš išgeriu kavą, stiklinę pieno ar apelsinų sulčių su šaukštu alyvuogių aliejaus. Alyvuogių aliejus puikiai tinka arterijoms ir padeda išlaikyti sveiką odą. Pietūs yra pienas ir keletas sausainių, o kai esu per daug užsiėmęs – nepietauju. Aš niekada nesu alkanas, nes aš sutelkiu dėmesį į savo darbą. Vakarienei šiek tiek ryžių ir žuvies, o du kartus per savaitę – 100 g liesos mėsos. ”

2. NETRUMPINK KELIO!
Stenkitės kuo dažniau lipti laiptais, o ne kilti liftu. Aš, lipdamas laiptais, lipu kas antrą laiptą, tada mano raumenys labiau dirba.

3. ATSKLEISK SAVO JAUNATVIŠKĄ ENERGIJĄ

“Energija ateina iš jausmo, o ne nuo sveikos mitybos ar ilgo miego. Mes visi prisimename, kaip būdami vaikai ,mes linksmindavomės ir dažnai pamiršdavome pavalgyti ar pamiegoti. Manau, kad būdami suaugę mes taip pat galime laikytis tokio požiūrio. Geriausia būtų pamiršti tokius įpročius, kaip pietų miegas, priešpiečiai ar pavakariai.

4. BŪK UŽSIĖMĘS

“Visada planuok laiką Planuok ne savaitei, ne mėnesiui, o metams ar net keliems į priekį.

5. IŠSAUGOK DARBO ETIKĄ

“Nereikia niekada išeiti į pensiją, tačiau, jei taip nutiktų, Jums turėtų būti daugiau nei 65 metai. Dabartinis pensinis amžius buvo nustatytaS prieš pusę amžiaus, kai vidutinė gyvenimo trukmė Japonijoje buvo 68 metai ir tik kas 125 Japonas buvo vyresnis nei 100 metų. Šiandien Japonijos moterys gyvena apie 86 metus, o vyrai apie 80 metų, o mūsų šalyje yra 36 000 šimtmečių žmonių. Po 20 metų mes turėsime apie 50 000 šimtamečių žmonių.

japonas

“Japan Times” nuotr.

6. ĮSIPAREIGOKITE VISUOMENEI

“Gyventi ilgai – puiku. Iki 60 metų amžiaus lengva dirbti,išlaikyti savo šeimą ir pasiekti savo tikslus. Tačiau vėlesniais metais turėtume stengtis prisidėti prie visuomenės. Nuo 65 metų aš dirbu kaip savanoris. Aš vis dar skiriu po 18 valandų, septynias dienas per savaitę savanoriavimui ir džiaugiuosi kiekviena minute.

7. SKLEISK ŽINIAS

“Dalinkitės savo žiniomis. Aš pravedu 150 paskaitų per metus, kai kurie – šimtui pradinių klasių vaikams, o kiti – 4500 verslininkų. Aš paprastai kalbu 60-90 minučių, stovėdamas, kad išlikčiau stiprus. ”

8. SUPRASK SKIRTINGŲ DISCIPLINŲ VERTĘ

“Vien tik mokslas negali išgydyti ar padėti žmonėms. Mokslas visiems yra toks pats, bet ligos pas kiekvieną yra individualios. Kiekvienas žmogus yra unikalus, o ligos yra susijusios su jų širdimis. Norint žinoti ligą ir padėti žmonėms, mums reikia liberalaus ir vaizduojamojo meno, ne tik medicinos “.

9. BŪK DRĄSUS

“Kai gydytojas rekomenduoja atlikti operaciją, paklauskite, ar gydytojas tai pasiūlytų ir savo sutuoktiniui ar vaikams. Priešingai nei populiarus įsitikinimas, gydytojai negali išgydyti visų. Taigi, kodėl reikia sukelti nereikalingus skausmus operacijos metu? Manau, kad muzika ir gyvūnų terapija gali padėti daugiau, nei daugelis gydytojų įsivaizduoja. ”

10. ATSISPIRK MATERIALIZMUI

“Nesijaudink dėl materialių dalykų. Prisimink: tu nežinai, kada ateis lemtinga valanda, ir materialių dalykų su savimi į dangų neišsineši. ”

11. PASIRINK AUTORITETUS

“Rask tikslą ir siek jo dar daugiau, nei kada nors anksčiau. 1900 m. mano tėvas išvyko į JAV ir studijavo Duke universitete Šiaurės Karolinoje. Jis buvo pirmasis mano autoritetas. Vėliau radau dar kelis gyvenimo vadovus, o kai aš susiduriu su problema, klausiu savęs, kaip mano autoritetas spręstų šią problemą. ”

12. LINKSMYBIŲ GALIA

“Skausmas yra paslaptingas, o linksmybės yra geriausias būdas pasimiršti. Jei vaikui pasireiškia dantų skausmas, o jūs pradedate žaisti kartu su juo, jis arba ji iš karto pamiršta danties skausmą. Ligoninės turi patenkinti pagrindinį pacientų poreikį: mes visi norime linksmintis. Šv. Luko ligoninėje yra muzikos terapija, taip pat vyksta meno pamokos.”

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: