Kino sagos "Star Wars" kadras

Jokia paslaptis, kad „Žvaigždžių karai“ yra viena labiausiai analizuojamų ir mylimiausių frančizių pasaulyje. Fanai yra kaip legionas, ir jie dažniausiai yra labai nuovokūs. Todėl „Žvaigždžių karai“ turi labai mažai paslapčių. Tai puikios naujienos jums, kadangi net smulkiausios detalės apie Haną, Luką ir kitus yra vos už kelių paspaudimų. Tiesą pasakius, ten yra tiek informacijos, kad net neaišku, nuo ko pradėti. Ir tai mus veda prie šio straipsnio: 30 šauniausių faktų apie „Žvaigždžių karus“. Taigi, jeigu ieškote kur papildyti savo žinias, skaitykite toliau ir mėgaukitės.

30. Skaičiai

Džiabos būsto scena „Džedajaus sugrįžime“ turėjo 42 pagalbinius aktorius, 18 pagrindinių aktorių, 10 lėlininkų, 9 mimus ir 90 techninių darbininkų… ir filmavimas užtruko mėnesį. Be to, garsusis auksinis bikinis dažnai sukeldavo sunkumų – Carrie Fisher atsisakė naudoti specialią lipnią juostą, todėl daugelis scenų turėjo būti perfilmuotos dėl įvairių problemų, susijusių su drabužiais. Taip pat, „Mirties Žvaigždė 2“ buvo 460–čia procentų didesnė negu prieš tai sunaikintoji.

29. Pavojingas nuotykis

Jūs tikriausiai žinote, kad Harrisonas Forsas susilaužė kulkšnį, besifilmuodamas „Galia nubunda“ 2014 – aisiais, po to kai viena hidraulinių durų užsidarė tiesiai ant jo kojos. Ko jūs tikriausiai nežinojote yra tai, kad Abramsas susilaužė nugarą bandydamas gelbėti Fordą. Pasak „Vanity Fair“, režisierius bandė pakelti duris nuo Fordo kulkšnies, kai išgirdo „keistą garsą“. Po kelių dienų jis apsilankė pas gydytoją ir jam buvo pasakyta, kad jis iš tiesų susilaužė nugarą. Kovotojas iki pabaigos, Abramsas niekada nieko nesakė nei aktoriams, nei kitam personalui ir į darbą grįžo su nugaros įtvaru.

Rogue-One-1 star wars

28. Kas slypi varde?

Šelmio-1“ pavadinime slypi įdomi istorija. Tai vienintelis „Žvaigždžių karų“ filmas, kur filmo pavadinimas yra dialogo eilutė, vėliau panaudota filme. Vienas iš kitų galimų pavadinimų buvo „Tamsūs Laikai“, tačiau jis greitai buvo atmestas. Taip pat filmas turėjo turėti įžymųjį teksto slinkimo efektą, tačiau jis niekada taip ir nebuvo panaudotas.

27. Kailiuotieji

Vukių armija Endore iš pradžių buvo sukurta tam, kad padėtų filme „Džedajaus sugrįžimas“, tačiau Lucasas, nusprendė kad tam geriau pasitarnaus maži kailiuoti gyvūnėliai. Taip gimė Evokai. Keista tai, kad žodis Evokai niekada nėra minimas filme. Žiūrovai vis dėl to vukių kovą galėjo išvysti „Sitų keršte“, kuriame vaidino ir jaunas Čiubaka.

26. Ar pastebėjote Džeimsą Bondą?

Prisimenate sceną iš „Galia nubunda“ kuomet Rey panaudoja galią tam, kad išlaisvintų save iš Kylo Reno tardymų kėdės? Danielis Craigas (taip, Džeimsas Bondas) yra asmuo, kuris ją paleidžia. Per interviu, imtą 2015 metų liepą, jis sakė: „Kodėl aš turėčiau daryti kažką panašaus? Po velnių, pfff… Būti pagalbiniu aktoriumi kitame filme?“ Tai buvo aiški sarkazmo dozė, ir vienas geriausių epizodinių vaidmenų.

ewan-mcgregor-obi-wan-kenobi star wars

25. Dideli vaikai

Įduok suaugusiam vyrui šviesos kardą ir jis iškart taps vaiku. Netgi Ewanas McGregoras tam neatsparus: per šviesos kardų kovas „Pavojaus šešėlyje“ jis netgi įgarsino šviesos kardo garsus, kuriuos vėliau reikėjo išimti post-produkcijos metu. Hayden Christensenas pasielgė lygiai taip pat…

24. Ištakos

Džordžo Lucaso kalbų „apiplėšinėjimas“ tam, kad sugalvotų vardus, yra legendinis. Be olandiško žodžio „pataisymo“, iš kurio gimė Darto Veiderio vardas, jis taip pat panaudojo sanskrito kalbos žodį, reiškiantį karį tam, kad pavadintų Jodą. Tuo tarpu, Džonas Viljamsas išstudijavo XIII a. Velso rankraščius savo kompozicijos „Likimų kova“ skanduotei. Jis išvertė eilutes „po liežuviu šaknijasi kova, dar vienas įniršis galvoje“ į sanskritą.

23. Sutaršykite jį

Darto Maulo rolė „Pavojaus šešėlyje“ beveik atiteko Benicio del Toro. Aktorius nebuvo laimingas, kai Lucasas išėmė beveik visus Maulo žodžius iš filmo, todėl jis pasiūlymo atsisakė ir buvo pakeistas Rėjumi Parku. Maulas visame filme pasako tik tris frazes. Tuo tarpu, jo šviesos kardas buvo sukurtas pagal komikso „Džedajų istorijos: Sitų karas“ dizainą.

22. Pavadinimų pakeitimai

Filmuojant „Džedajaus sugrįžimą“, darbinis jo pavadinimas buvo „Mėlynasis derlius“ tam, kad smalsūs fanai negalėtų įsibrauti į filmavimo aikštelę. Vėliau šis pavadinimas buvo panaudotas „Šeimos bičo“ epizode. Darbinis pavadinimas „Klonų atakai“ buvo „Didieji Džar Džaro nuotykiai“, kas tikrai buvo sulaikę daugumą fanų nuo šniukštinėjimo. „Paskutinis Džedajus“ buvo pavadintas „Kosmoso meškos“, o „Šelmis-1“ – „Los Alamos“.

Star wars Force Awakens

21. Dizainas, ne atsitiktinumas

Kylo Reno šviesos kardas – su dviejomis rankų apsaugomis – iš tiesų yra senas dizainas, ne pakeitimas. Vadinami skersiniai išlenda iš rankenos dėl suskilusio Kyber kristalo esančio kardo viduje.

20. Tobulas vukis

Peteris Mayhew dirbo ligoninėje sanitaru, kuomet jis gavo Čiubakos rolę „Naujoje viltyje“. Pasak „Žvaigdžių karų“ legendos, Lucasas žinojo, kad jis tobulas šiai rolei po 10 sekundžių nuo susitikimo, daugiausia dėl to, kad jo ūgis buvo virš dviejų metrų. Kartais dydis svarbu. Pavadinimas „vukis“ buvo sugalvotas kuomet Terry McGovernas įgarsino TDH 1138, sakydamas „Atrodo pervažiavau Vukį“. Lucasas taip pamėgo išgalvotą žodį, kad jį pasiliko tolesniam naudojimui.

19. Spielbergas

Stevenas Spielbergas buvo Lucaso pirmasis pasirinkimas „Džedajaus sugrįžimo“ režisūrai. Tačiau kadangi Spielbergas priklausė Režisierių gildijai (iš kurios Lucasas išėjo nelabai gražiai), jam buvo uždrausta imtis šio darbo. Po kelių metų, jis vis dėlto prisidėjo prie „Sitų keršto“ kūrimo. Kai Lucasas suprato, koks didžiulis filmas tai bus, jis paprašė Spielbergo padėti su tam tikrais aspektais, tokiais kaip epinė kardų dvikova tarp Anakino ir Obi-Vano. Spielbergas vėliau sukurė „Pasaulių karą“ įgyjęs neįkainojamos patirties specialiųjų efektų srityje.

Storm trupers

18. Specialieji efektai

Dar prieš „Sitų kerštą“ Lucasas tapo tiek priklausomas nuo skaitmeninių efektų, kad pastarajame atsidūrė daugiau nei 2,200 specialiųjų efektų kadrų, daugiau nei „Pavojaus šešėlyje“ ir „Klonų atakoje“ kartu sudėjus. Palyginimui, „Nauja viltis“ turėjo tik 350 specialiųjų efektų kadrų. Ironiškai, nepaisant visų efektų „Sitų keršte“, tai buvo vienintelis „Žvaigždžių karų“ filmas kuris nelaimėjo Oskaro specialiųjų efektų kategorijoje. Liūdna, tačiau ta pati „garbė“ atiteko ir „Šelmiui-1“.

17. Klonai kariai

Sitų keršte“ nėra nei vieno gyvo klono kario. Tikrai. Jie visi buvo sukurti kompiuteriu, tai reiškia, kad fiziškai nebuvo sukurtas nei vienas šalmas ar kostiumas. Ironiškai, filmui „Galia nubunda“ ginklai kariams buvo paremti pneumatiniais ginklais, todėl jie iš tiesų leido garsus, kuomet jais buvo šaudoma.

Star Wars 2

16. Droidai

Droidų fabriko scena „Klonų atakoje“ nebuvo originaliame scenarijuje, ji buvo pridėta vėliau. Kalbant apie droidus, Lucaso R2-D2 idėja atėjo po to, kai jis pamatė „Silent Running“ ir jo tris dronus Hye, Dewy ir Louie). Dronų ir R2-D2 panašumas lėmė ieškinį iš „Universal Studios“, kuris buvo atremtas, kai Fox pateikė jiems ieškinį dėl „Battlestar Galactica“ ir „Žvaigdžių karų“ panašumo. Gaila, tačiau „Galia nubunda“ buvo pirmasis filmas, kuriame R2 nevaidino Kenny Bakeris, nors jis buvo įtrauktas į sąrašą kaip R2-D2 konsultantas.

15. Gali tai parašyti…

Harissonas Fordas sukūrė frazę, kuri prilipo daugeliui, kai jam kilo sunkumų su dialogais „Naujoje viltyje“. Įpykęs jis pareiškė: „Džordžiai, tu gali parašyti tokią nesąmonę, tačiau negali jos sakyti!“. Tai citata kuri priskiriama abiems Fordui ir Carrie Fisher. Nors mes galėtume patikėti, kad abu aktoriai galėjo tai pasakyti, pasak Anthony Danielso, tai Fordas pagaliau išreiškė tai, ką kiekvienas patyliukais galvojo. Įrodydama, kad taip pat gali būti šmaikšti, Fisher juokavo apie jos priklijuotas krūtis po kostiumu – visi žinome, kad kosmose nėra apatinių.

hans_solo_gun.0

14. Asteroidai

Asteroidų scena filme „Imperija kontratakuoja“ yra legendinė savo specialiųjų efektų istorijomis. Pasak daugybės techninių darbuotojų, vienas iš asteroidų iš tiesų yra batas, o kitas – bulvė. Batas buvo įtrauktas dėl to, kad vienas iš animatorių susierzino dėl nesibaigiančių Lucaso reikalavimų.

13. Galia

Kai buvo rašomas „Naujos vilties“ scenarijus, Galia buvo įsivaizduojama kaip galaktikos šventasis Gralis, pavadintas Kyber kristalu. Dabar mes žinome kad Kyber kristalai yra retieji džedejaus kardo šerdies komponentai, o „Šelmis-1“ demonstruoja kaip jie yra iškasami tam, kad būtų panaudoti „Mirties žvaigždės“ lazeriui.

Star wars 7

12. Solo

Han Solo pradiniame sumanyme turėjo būti žaliaodis monstras su žiaunomis ir be nosies. Nors iš pradžių įsivaizduotas kaip pelkės gyventojas, Han Solo vėliau buvo bandytas įsivaizduoti juodaodžiu veikėju, į kurio vaidmenį pretendavo Glynn Turmanas ir Billy Dee Williamsas. Po dar kelių pakeitimų, Lucasas bandymams kvietė visus nuo Džeko Nikolsono ir Niko Noltės iki Christopherio Walkeno prieš jam apsistojant ties Harissonu Fordu. Dabar mes turime Aldeną Ehrenreichą kaip jaunąjį Han Solo ir Donaldą Glovertį vaidinantį jaunąjį Lando.

11. Iš anapus kapo

Sitų keršte“ Lucasas iš pradžių norėjo prikelti Peterį Cushingą naudodamas atliekamą filmuotą medžiagą ir specialiuosius efektus tam, kad jis taptų Tarkinu, veikėju, kurį jis vaidino „Naujoje viltyje“. Deja, tačiau filmuota medžiaga buvo nebepanaudojama ir Lucasui teko atsisakyti savo plano. Dabar mes turime kompiuterinį Tarkino variantą „Šelmyje-1“, bet jis, nors ir technologiškai nuostabus, yra šiurpokas.

Star wars Dart wader

10. Lavonų skaičius

Sitų keršte“ yra daugiau lavonų nei bet kuriame kitame „Žvaigždžių karų“ filme, iš viso 115 mirčių. Šis skaičius, žinoma, neapima mirčių Alderaane, kuris buvo sunaikintas „Naujoje viltyje“, nei mirčių, kurios nėra akivaizdžiai demonstruojamos žiūrovams. Filmas su mažiausiai mirčių yra „Imperija kontratakuoja“, kur jų yra tik 30.

9. Garso patarimai

Garso redaktorius Benas Burttas yra genijus. Jis rado gausybę neįprastų garso šaltinių tam, kad sukurtų garso efektus „Žvaigždžių karų“ filmams. Čiubakos riaumojimas yra mišinys įvairių didelių žinduolių (pagrinde meškų), tuo tarpu R2-D2 švilpavimas yra kūdikio garsai paveikti taip, kad skambėtų kaip elektronika. Taip pat šviesos kardo garso efektas buvo pasiektas sujungiant filmo projektoriaus ir TV kabelio garsus.

8. Muzikinis numeris

Žvaigždžių karų“ teminės muzikos pop versija, skambėjusi „Naujoje viltyje“ buvo remiksuota Meco, kuris sukurė ir disco versiją, į kurią buvo įtraukta ir grupės Cantina Band dainų. Daina pasiekė Billboard Pop sąrašo viršūnę 1977 – aisiais ir išsilaikė ten dvi savaites.

yoda star wars

7. Joda

Jeigu Joda atrodė šiek tiek pažįstamas, kai pirmąkart jį pamatėte, tai dėl to, kad jo išvaizda buvo paremta Alberto Einšteino išvaizda. Ypatingai jo išmintingomis akimis. Jodos lėlė, naudota filmavimams, atrodė tokia gyva, kad režisierius Irvinas Kershneris dažniau vadovaudavo jai, nei jos lėlininkui Frankui Ozui. Įdomu tai, kad Ozas gavo darbą tik po to, kai pirmasis pasirinkimas, Jimas Hensonas atsisakė pasiūlymo ir rekomendavo jį. Lucasas buvo taip sužavėtas Ozo darbo, kad netgi bandė jį „prastumti“ į Oskarų laureatus, deja, tai niekada nepavyko.

6. Frazės

Žvaigždžių karų“ sagos labiausiai pasikartojanti frazė yra „Nujaučiu kažką blogo.“ Pirmąkart ji pasirodė „Naujoje viltyje“ ištarta Luko, ir pakartota Han Solo, vėliau Lėjos filme „Imperija kontratakuoja“ ir C3-PO „Džedajaus sugrįžime“. Priešistorės filmai taip pat pratęsė šią madą. Han Solo darkart pakartojo šią eilutę filme „Galia nubunda“, o „Šelmyje-1“ tai tampa juokeliu, kai K-2SO pasako tik pusę frazės ir Jyn liepia jam nutilti.

5. Švarūs karai

Naujos vilties“ kūrimo metu, Lucasas ir jo komanda pastoviai kariavo su studijos valytojais, kurie vis išvalydavo filmavimo aikštelę. Tai itin nervino Lucasą, kuris norėdavo, kad jo filmai atrodytų šiek tiek purvini ir dėl to gyvesni. Įkvėptas Gerry Andersono darbo „Thunderbirds“, Lucasas stengėsi išpurvinti viską, ką rodė kamera. R2-D2 modeliai buvo ypač spardomi ir voliojami purve.

leia star wars

4. Motinos problemos

Naujos vilties“ biudžetas buvo toks limituotas, kad Lucasas ir jo komanda nusprendė iš Amerikos į Angliją skristi ekonomine klase. Kai Carrie Fisher motina Debbie Reynolds tai sužinojo, ji paskambino Lucasui pareikšti savo nepasitenkinimo. Laimei, Fisher buvo netoliese, ir paėmusi iš Lucaso telefoną pasakė: „Mama, aš nenoriu skristi pirmąja klase, ar negali atsiknisti?“

3. Gauruoti šortai

Ar galite įsivaizduoti kaip Čiubaka atrodytų, jeigu jis būtų apsirengęs? Pasak Marko Hamillo, tai beveik atsitiko. Aktorius teigė, kad kai kurie studijos darbuotojai nebuvo labai nudžiuginti fakto, kad Čiubaka yra nuogutėlis ir bandė perkurti jo kostiumą pridėdami šortus.

Star wars Yoda

2. Dooku prieš Jodą

Nors mes jau matėme Jodos didžiulę galią filme „Imperija kontratakuoja“, „Klonų ataka“ buvo pirmasis filmas, kuriame jis laiko šviesos kardą – tai buvo dalykas su kuriuo lėlė prieš tai turėjo problemų.

1. Dekoracijos

Ar kada nors manėte, kad komunikatorius, naudotas Qui-Gon Jinno (Liamo Neesono) „Pavojaus šešėlyje“ atrodo kažkur matytas? Tai tikriausiai dėl to, kad iš tiesų tai „Sensor Excel“ skustuvas moterims, tik pakeistas, kad labiau atitiktų mokslinės fantanstikos žanrą.

Taip pat skaitykite: Nuotraukų galerija atskleidžia slaptą filmo „Žvaigždžių Karai“ personažų pusę [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: