© Justinos Markuckytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Pirmasis ir kol kas vienintelis meksikietiško maisto restoranas Kaune „Agave“ duris atvėrė lapkričio mėnesį. Pagalvojus apie meksikietišką virtuvę, dažniausiai prieš akis iškyla čili sriuba, burritos ir tekila su druska ir citrina. Turint omenyje, jog „Agave“ savininkas – pats tikriausias meksikietis, traukiame įsitikinti, ar tikrai jų valgiai tokie pikantiški, kaip apie juos kalbama.

Įžengus pro pačioje Kauno miesto širdyje, Rotušės aikštėje įsikūrusio restorano duris, padavėjai mus pasitinka su plačiomis šypsenomis. Nors viešnagei pasirinkome antradienio vakarą, svečių restorane netrūksta – ši detalė byloja apie augantį šios maitinimo įstaigos populiarumą, todėl tyliai pasidžiaugiu, jog nepamiršau iš anksto rezervuoti staliuko. Restoranas – nedidelis ir jaukus, o fone skambanti nuotaikinga meksikietiška muzika, šiltos interjero spalvos ir ant minkštasuolių nutūpusios pagalvėlės nuteikia išties pozityviai. Ant sienų kabančios sombrero ir meksikietiškų raštų ornamentai byloja apie pastangas sukurti autentiškos Meksikos tavernos įvaizdį. Nors įėjęs į restoraną nepasijunti atsidūręs Akapulke, restoranas tikrai jaukus, o savininko siekis, kad svečiai pasijustų tarsi namie – sveikintinas.

© Justinos Markuckytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Maitinimo įstaigos meniu nėra platus, kiekvienos kategorijos patiekalą yra galimybė rinktis vos iš kelių variantų. Pradžiai užsakytas užkandis – totopos kukurūzų traškučiai su guacamole avokadų padažu – šiek tiek nuvilia. Mokant už užkandį 16 litų, traškučių norėtųsi gauti daugiau, o padažas gana prėskas, jam trūksta skonio. Kita vertus, nekokį pirmąjį patiekalą atperka nepriekaištingas aptarnavimas – jauna padavėja elgiasi labai maloniai ir kantriai pataria, kokius patiekalus geriau užsisakyti ir kaip dėrėtų juos valgyti.

© Justinos Markuckytės nuotr. / KaunoZinios.lt 

Kitas patiekalas – Gabrielos salotos (20 litų) – nudžiugino labiau. Kukurūzų tortilijos dubenėlyje patiektos daržovės su krevetėmis (beje, dar buvo galima rinktis vištieną ir jautieną) buvo švelnaus skonio su Meksikos virtuvei būdingu pikantišku prieskoniu. Beje, renkantis patiekalus, meniu pažymėtus kaip aštrius, vertėtų įvertinti savo skonio receptorių jautrumą – regis meksikiečiai aštrumą supranta kitaip nei mes, todėl užsisakius vidutiniškai aštrų patiekalą gerklė degė dar ilgokai. Ir nieko nuostabaus, juk virtuvės šefas – tas pats restorano savininkas, gaminantis savo svečiams pagal meksikiečių tradicijas. Įpusėjus viešnagę, šefas nepasididžiavo pats ateiti į restorano salę pasidomėti ar svečiams nieko netrūksta, prie kiekvieno staliuko stabteldamas maloniai pasišnekučiuoti

.

© Justinos Markuckytės nuotr. / KaunoZinios.lt 

Kalbant apie pagrindinių patiekalų kainas, jos šiek tiek kandžiojasi – karštas patiekalas kainuoja nuo 30 iki 50 litų, o porcijos palyginti mažos. Tiesa, patiekalų skoniui ir pateikimui priekaištų nėra – tiek valgant rifešerio filė, tiek tradicines meksikietiškas fajitas (tortilijas su daržovių ir mėsos įdaru) norėjosi apsilaižyti pirštus. Vieno nepaneigsi – meksikiečių maistas tikrai sotus.

 

© Justinos Markuckytės nuotr. / KaunoZinios.lt 

Beje, pavadinimas „Agave“ restoranui parinktas neatsitiktinai. Agava (isp. agave) – tai augalas, iš kurio vienos rūšies gaminama tekila. O tekilos megėjams „Agave“ – tikras rojus. Kaip ir pridera padoriam meksikiečių restoranui, „Agave“ savo svečiams siūlo rinktis beveik iš 30 tekilos rūšių. Ir ne bet kokios, o šimtaprocentinės meksikietiškos tekilos. Tekilos, kurią pirkėjams siūlo Lietuvos prekybos centrai, čia nerasite. Paslaugūs padavėjai ne tik padės išsirinkti, kurią šio svaigiojo gėrimo rūšį išbandyti, bet ir papasakos, kuo jos ypatingos ir kaip šis gėrimas išgaunamas. Tekilą galima rinktis pagal skonį ir kišenę – 40 ml šio gėrimo restorane kainuoja nuo 9 iki 38 lt. Beje, kalbant apie gėrimus, turbūt nepersūdysiu pasakiusi, jog „Agave“ barmenai plaka geriausias „Margaritas“ Kaune. Rinktis taip pat yra iš ko – čia siūloma net 11 šio populiariaus kokteilio variacijų (visos po 15 lt). Tik nepadauginkit! „Margaritos“ čia išties nepaprastai skanios.

© Justinos Markuckytės nuotr. / KaunoZinios.lt 

Maistas: 4. Skanu, sotu ir tikrai meksikietiška, tačiau porcijos už tokią kainą galėtų būti ir didesnės. Taip pat norėtųsi gausesnio patiekalų pasirinkimo. Baras ir gėrimų pasiūla – be priekaištų.

Aplinka: 5. Nors norėtųsi daugiau Meksikos dvasią atspindinčių detalių, pastangos sukurti jaukumą ir autentiką nenuėjo perniek. Jauki erdvė ir tinkama muzika kelia teigiamas emocijas.

Aptarnavimas: 5. Svečiai aptarnaujami greitai, kiekvienam svečiui skiriamas ypatingas dėmesys. Aptarnaujantis personalas užkrečia gera nuotaika, po šilto priėmimo norisi sugrįžti vėl. Norintiems sužinoti apie meksikietiškos virtuvės subtilybes į visus klausimus bus atsakyta išsamiai ir su šypsena.

 Verta apsilankyti: 5. Nors kainos nėra žemos, restoranas turi šarmo. Rekomenduoju norintiems šiltai ir nuotaikingai praleisti vakarą, sužinoti, kaip iš tiesų reikia gerti tekilą ar tiesiog trokštantiems išbandyti kažką kitokio. Pirmas bandymas Kauno gyventojams pristatyti meksikietiškus patiekalus tikrai pavyko, o tai, kad jo savininko gyslomis iš tiesų teka meksikietiškas kraujas, daug ką pasako apie „Agave“ kokybę ir autentiškumą.

Galutinis įvertinimas:

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: