Johno Kareno paveikslas „Paralyžiuota” (1997 metai). Džulian dėvi mados namų „Bottega Veneta” korsetą.

Amerikos žurnale Harper’s Bazaar” buvo publikuota įdomi nuotraukų galerija pavadinimu Damos portretas”. Ten – nuostabi moteris ir talentinga amerikiečių aktorė Džulian Mur (angl. Julianne Moore). Ji, apsivilkusi įvairių dizainerių rūbais, pozavo nuotraukoms, siekiant atkartoti praeitų šimtmečių paveiksluose nutapytų moterų atvaizdus.

Tam, kad iliustruotų „Damos portretas”, praeities moterų nutapytus portretus, idėjos autorius sugalvojo įspūdingą fotosesiją. Raudonplaukę aktorę fotografavo vokietis Peteris Lindberghas. Moteris demonstravo naujausias mados namų, tokių kaip Louis Vuitton”, Dior”, Calvin Klein” bei kt., kolekcijas, pozavo prieš objektyvą. Taip buvo imituojami praeityje nutapytų paveikslų personažai.

Stilistai ir fotografas atliko puikų darbą interpretuojant šią meno istorijos klasiką. Menininkų drobėse vaizduojamos stiprios praeities moterys atgimė Džulian Mur dėka, per kameros objektyvą. Daugybę kino apdovanojimų pelniusi aktorė yra ne tik šiuolaikiška moteris, bet ir nesenstanti grožio ikona. Galime tik įsivaizduoti, kaip Džulian mėgavosi šios fotosesijos procesu.

12

Johno Singerio Sargento paveikslas Madam X” (1884 metai). Džulian dėvi dizainerio Ralfo Laureno suknelę.

13

Egono Šhielio paveikslas „Sėdinti moteris su sulenktu keliu“ (1917 metai). Džulian apsirengusi Paryžiaus mados namų Lanvin suknelę bei vilki „Wolford“ firmos kojines.

14

Ričardo Prince paveikslas „Šalies slaugė Nr. 3” (2003 metai). Džulian su mados namų Louis Vuitton” apranga.

15

Gustavo Klimto paveikslas „Adelė Bloch-Bauer I“ (1907 metai). Džulian su mados namų „Dior“ kolekcijos „Haute coulture“ suknele.

16

Amadėjaus Modigliano paveikslas „Moteris su vėduokle“ (1919 metai). Džulian dėvi amerikiečių „Calvin Klein“ mados namų kolekcijos suknelę.

Taip pat be šios fotosesijos, pagal klasikinius ir šiuolaikinius meno paveikslus, Džulian Mur pozavo ir kitiems panašiems projektams. Štai keletas koliažų iš skirtingų laikmečių paveikslų rinkinių.

17

Džulian Mur ir Žano Ergo „Didžioji vergė Odaliskė” portretas.
(Žurnalas „Vanity Fair”, 2000 metai)

18

Mergina su perlų auskarais” (pagal 1665 m. portretą)

19

Džulian Mur atkartoja Melžėjos” paveiksle pavaizduotą moterį (nutapyta 1658 metais)

20

Aktorė pozuoja pagal paveikslą Skaisti dama” (paveikslas nutapytas 1670 metais)

22

Paskutinis koliažas šioje galerijoje -paveikslas Šventoji Prakseda” (1655 metai) ir pagal jį pozuojanti Džulian.

Taip pat skaitykite: Menininkai kuria detalius barokinius perukus iš popieriaus [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: