Kino filmo "Annabelle" kadras

Vienas geriausių siaubo filmų kūrėjų režisierius Jamesas Wanas 2014-tais pristatė filmo „Išvarymas“ priešistorę „Anabelė“. Šioje naujoje dalyje jis atliko prodiuserio vaidmenį.

Kaip reaguotumėte gavę dovanų gražią porcelianinę lėlę, kuri atrodo labai tikroviškai ir primena gyvą žmogų? Tikrai kraupią lėlę galinčią išvaryti iš proto ir nužudyti? Ši istorija iš dalies paremta tikrais faktais, kas verčia kraują stingti mūsų gyslose. Tad ir lėlė egzistuoja iš tikrųjų. Filme rodoma porcelianinė lėlė yra kiek kraupesnė už tikrąją Anabelę. Pastaroji yra saugoma specialiame stikliniame konteineryje Edo ir Lorraine Warenų okultizmo muziejuje

Mylintis vyrukas Džonas savo būsimai žmonai Mijai nusprendžia padovanoti išskirtinę dovaną. Mija kolekcionuoja lėles ir Džonui pavyksta surasti itin retą vintažinį egzempliorių – nedidelio vaiko dydžio lėlę, apvilktą nuostabia vestuvine suknele. Praėjus kelioms dienoms į Mijos ir Džono namus įsiveržia satanistų kulto nariai, kurie ne tik nusiaubia namą, bet ir sunkiai sužeidžia Miją. Su jų pagalba į naująjį Mijos kolekcijos egzempliorių įsikūnija žiaurumo ribų nejaučianti butybė ir lėlė Anabelė atgyja kartu atsinešdama tamsiąsias jėgas galinčias sunaikinti viską.

Annabelle-2014

Kino filmo “Annabelle” kadras

Iš šio filmo kaip ir iš daugelio Jameso Wano kūrinių buvo tikimąsi labai daug. Tačiau, daugelis žmonių nusivylė. Taip, tai buvo pakankamai eilinė istorija. Laiminga besilaukianti šeima, ir staiga BAM viskas apsiverčia, prasideda įvairūs neramumai namuose, keisti šešėliai kampuose ir svarstymai „galbūt visa tai tik pasivaideno“. Tačiau vis dėl to galime pagirti filmo kūrėjus, nes kelios iš pažiūros banalios filmo vietos privertė širdį plakti kur kas greičiau nei priklauso.

annabelle-movie

Kino filmo “Annabelle” kadras

Filmas išsiskiria tuo, kad atskleidžia besikeičiantį šeimos požiūrį į Dievą (Juk jei jis egzistuoja, kodėl leido, kad tai įvyktų mums?) ir ateinantį suvokimą, kad jei egzistuoja gerosios jėgos su jomis kartu koja kojon žygiuoja ir blogosios. Negalima tikėti tik gėriu. Tai lyg visas komplektas, kurio vieną dalį gauni vis tiek nors jei ir nenori. Lėlė Anabelė tarsi portalas į kitą pasaulį iesiog traukia įvairias piktąsias dvasias. Patekusi į šį portalą, butybė dažniausiai niekada nenori išeiti. Atrodo viskas turėtų būtų kaip ir aišku, tačiau jokios aiškios istorijos iš kur ta pati lėlė atsirado taip ir nesužinome.

annabelle. 2jpg

Kino filmo “Annabelle” kadras

Vienas iš didžiausių filmo minusų būtų, kad šis filmas buvo skelbiamas kaip „Išvarymo“ priešistorė. Tačiau tai visiškai nėra susije su pirmuoju filmu. „Anabelę“ reikėtų žiūrėti kaip atskirą ir nepriklausomą kūrinį. Vertinimai yra gana dvejopi. Dalis kritikų mano, kad filmo didžiausias pliusas buvo įtraukti satanistinę grupuotę kuri tiesiog paįvairino patį filmą ir leido jam išsiskirti iš kitų. Tačiau kiti tvirtina, kad tai vėl eilinė istorija su lėle.

Filmas kaip ir visi turi savų minusų ir pliusų, bet norint ramiam vakarui pažiūrėti siaubo filmą su trupučiu prieskonio šis bus kaip tik. Anabelė nenuvilia, ją žiūrėti tikrai verta.

Taip pat skaitykite: 7 šiuolaikiniai siaubo filmai, kurie neleis jums užmigti

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: