Kino filmo "Florence" kadras

Turtinga bankininko paveldėtoja ir Niujorko aukštuomenės dama Florence Foster Jenkins (1868-1944) visą gyvenimą svajojo tapti daininke. Moteris buvo įsitikinusi, kad yra apdovanota neeiliniu talentu, tačiau iš tikrųjų buvo priešingai.

Tikrais faktais paremtoje biografinėje istorijoje pasakojama Florence (aktorė Meryl Streep) karjeros laiptai. Kelyje į išsvajotąją šlovę pasitaikė ir kritikos ir pašaipų, tačiau moteris drąsiai ėjo pirmyn, nekreipdama per daug dėmesio į aplinkinių reakcijas. Kritiką moteris ramia širdimi nurašydavo,, konkurentams“, o pašaipas ir juoką priimdavo kaip susižavėjimo ir džiaugsmo ženklą. Tačiau tapus pajuokos objektu Florence populiarumas žaibiškai išaugo, ji net buvo pakviesta koncertuoti į prestižinę Karnegio salę, kuri talpina daugiau nei 3000 žiūrovų.

Florence-Foster-Jenkins

Britų režisieriaus Stepheno Frearso tikrais faktais paremta biografinė komedija „Florence“ žiūrovus supažindins su tikra JAV dainininkės Florence Foster Jenkins gyvenimo istorija ir karjeros raida. Filmas pasakoja apie besąlygišką tikėjimą savo jėgomis bei norą pasidalinti jomis su visais, kuriems to reikia.

Meryl Streep as Florence Foster Jenkins and Hugh Grant as St Clair Bayfield in FLORENCE FOSTER JENKINS by Paramount Pictures, Pathé and BBC Films

Netalentingos aukštuomenės damos iš Niujorko kelią į didžiąją sceną kino filme vaidina garsi amerikiečių aktorė Meryl Streep. „Tai blogiausias balsas muzikos istorijoje”, – taip apie Florence balsą kalbėjo kritikai.

florence 4

F.F.Jenkins – turtinga aukštuomenės ponia, iš tikrųjų gyvenusi XX a. Niujorke. Perkopusi 40-metį ji nusprendė įgyvendinti savo seną svajonę – tapti operos dainininke. Šventai įsitikinusi, kad turi neeiliniį balsą, operos diletantė greitai užsitarnavo prasčiausios pasaulyje dainininkės titulą. Kartą apsilankiusi operoje, ponia Florence pajautė, kad dainavimas publikai – būtent tai, ko trokšta jos siela ir, pagaliau, apsisprendė pradėti dainuoti pati. Sulaukusi mylimo vyro St. Clair Bayfield (vaidina Hugh Grant) pritarimo ir besąlygiško palaikymo, moteris pradėjo repeticijas namuose, padedama telentingo jauno pianisto Cosmé McMoon (vaidina Simon Helberg).

Florence 2

Florence visiškai neturėjo reikalingų vokalinių gebėjimų: drąsiai dainuodavo ,, pro šalį“ ir nė kiek dėl to nepergyveno. Vis tik Florence Foster Jenkins buvo jautri asmenybė – faktas, jog ji „nusidainuoja“ buvo laikomas nerašytu tyliu susitarimu, dėl kurio laikymosi daug pastangų bei pinigų įdėjo moters vyras. O ir patys kviestiniai žiūrovai nelabai galėjo paprieštarauti – turint omenyje ponios Florence turtą, pažintis ir nuopelnus Niujorko muzikiniam pasauliui…

Šis filmas – puikus komedijos ir dramos mišinys. Smagiai klausantis šypseną keliančio, prasto dainavimo, pamatome bei išgirstame daug jautrių žmonių gyvenimo temų: atsidavimas, meilė, nepasitikėjimas, palaikymas, atsidavimas, ištikimybė, drąsa. Suprantame, jog kiekvienas žmogus yra savaip gražus tomis vertybėmis, kurias turi ir kuriomis gali pasidalinti su kitais.

Taip pat skaitykite: „Filomena“ – apie religiją, motinos meilę ir atleidimą

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: